Noi decese au fost raportate în ultimele ore, în România. Din nefericire, bilanţul se apropie de 100. Toate aceste decese au avut loc începând cu data de 22 martie şi până în prezent, cele mai multe fiind înregistrate în ultimele zile.

Cine sunt românii care au murit în ultimele ore. Istoric deces:

Deces 87

Bărbat,în vârstă de  77 ani din judeţul Bistrița Năsăud. A fost internat pe data de 22 martie în Spitalul Judeţean Bistrița – Secția Boli Interne, cu diagnosticul: BPOC acutizat, Cardiomiopatie dilatativă, Cardiopatie Ischemică Cronică, Fibrilaţie atrială cu alura rapidă, Insuficiență Cardiacă Congestivă stadiul III, Extrasistole ventriculare, Pneumonie interstiţial, Pleurezie mică închisă dreapta, Hipertrofie de prostată, Insuficienţă Renală stadiul II.

Recoltarea de probe biologice pentru COVID -19 s-a făcut în 24 martie. Bărbatul a fost externat în 30 martie înaintea primirii rezultatului pentru COVID-19 (pe biletul de externare este precizat: evoluție favorabilă sub tratament, recomandare de continuare a tratamentului). Confirmat cu COVID -19 în 31martie, proba lucrata în Laboratorul IRO Cluj. Decedat acasă în 31 martie.

Deces 88

Bărbat, în vârstă de 72 ani din judeţul Suceava. Pacient cu domiciliul în judeţul Botoșani, internat în SJU Suceava din data de 14 martie pe Secția de Medicină Internă. Recoltat pentru COVID-19 în 25 martie, confirmat în 31 martie. Decedat în aceeaşi zi. Afecțiuni asociate: afecțiuni cardiace și BPOC.

Decesul a fost atribuit județului Suceava întrucât expunerea este în acest județ.

Deces 89

Femeie, în vârstă de 66 ani din București. Internată în 24 martie  în SCU “Bagdasar-Arseni”(pentru lipotimie cu traumatism minor), transferată în 25 martie în Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș. Recoltare pentru COVID-19 în 25 martie, confirmată în 28 martie, decedată în 29 martie. Comorbidități: Boală cardiovasculară, HTA, Schizofrenie.

Deces 90

Femeie, 77 ani din judeţul Covasna. Internată în SJU Sfântu Gheorghe, din 18 martie în ATI, recoltare pentru COVID-19 în 26 martie, confirmată în 28 martie. Decedată în 30 martie. Comorbidități: Mielită cervicală, tetraplegie.

Deces 91

Bărbat, în vârstă de 70 ani, din municipiul Bucureşti. Internat în data de 29 martie la Spitalul Universitar de Urgență Bucureşti pe secția de Nefrologie pentru dializă, pacientul fiind dializat cronic. Debut
simptome respiratorii 29 martie, se recoltează proba, care este pozitivă în data de 30 martie. Pacientul este transferat în data de 30.03.2020 la spitalul Victor Babeș, însă decedează în salvare. Data deces: 30 martie.

Deces 92

Femeie, în vârstă de 78 ani din municipiul București. Aceasta a fost internată în data de 18 martie pe secția ortopedie a Spitalul Universitar de Urgenţă București pentru o fractură trohanteriană. Se confirmă în data de 29 martie cu infecție COVID-19 și este transferată în 29.03.2020 la Spitalul Colentina.
Deces 31 martie.  Antecedente personale patologice: boală cardiovasculară, diabet, boală neuro musculară, boală pulmonară cronică.