Încă un judeţ ia măsuri drastice împotriva pandemiei. Prefectul Argeşului: „Vom închide localitățile”

În judeţul Agreş, până la ora actuală sunt peste 25 de cazuri de infectare cu coronavirus, iar oamenii nu par să ţină cont de măsurile autorităţilor, motiv pentru care jandarmii şi poliţiştii au aplicat zeci de amenzi şi au trimis în carantină mai multe persoane care nu au respectat izolarea.

Potrivit unor surse ale jurnaliştilor din teritoriu, primul deces a fost înregistrat chiar astăzi, la o femeie din comuna Bughea de Jos, localitate limitrofă Municipiului Câmpulung Muscel.

Pe întreg teritoriul judeţului Argeş există cazuri de îmbolnăvire, motiv pentru care prefectul judeţului, Emilian Soare, se gândeşte să ia noi măsuri de izolare la domiciliu, de protecţie şi de închidere a unor localităţi în care sunt mai multe cazuri de infectare. Toate aceste măsuri se vor lua în funcţie de modul în care coronavirusul se va extinde mai ales în Nordul judeţului.

„Urmăresc cu îngrijorare evoluția epidemiei de coronavirus la nivel național și în mod special, ceea ce se întâmplă în nordul județului Argeș. Din investigațiile realizate, precum și în urma analizei măsurilor impuse în zonă, constat că unele dintre regulile care au fost deseori prezentate în spațiul public, inclusiv de către Instituția Prefectului, nu sunt respectate.
Atenționez asupra faptului că, în funcție de evoluția cazurilor suspecte și pozitive din zona Câmpulung, voi dispune cele mai dure măsuri care se impun în vederea prevenirii răspândirii COVID 19.
Vom închide localitățile, vom permanentiza prezența poliției, jandarmeriei și a armatei, vom introduce obligativitatea purtării măștilor de protecție pentru fiecare cetățean și vom aplica amenzile maxime prevăzute de lege, dacă se va impune”, a declarat prefectul Emilian Soare.

 

Lasă un răspuns

Victor Ponta, atac dur la adresa premierului Ludovic Orban: ,,Când toţi îţi spun că eşti beat te duci să te culci”

va reveni starea de urgenţă

LIVE UPDATE. Preşedintele Klaus Iohannis susţine chiar acum o şedinţă de urgenţă. Se prelungeşte starea de urgenţă şi România a intrat în criză economică. Ce urmează: