Elena Udrea și fostul său soț, Dorin Cocoș, continuă să aibă probleme foarte mari cu legea. 

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF), a anunțat că în perioada următoare va scoate iar la licitație mai multe bunuri care i-au aparținut fostului ministru al Turismului, dar și fostului său soț. Este vorba despre mai multe terenuri, dar și mașini ale Elenei Udrea. Licitația va avea loc în perioada 31 ianuarie- 2 februarie. 

Serviciul Executări Silite Cazuri Speciale regional București este instituția care se va ocupa de această licitație. Conform informațiilor oferite de ANAF, pe data de 2 februarie, vor fi scoase la licitație mai multe terenuri care au aparținut Elenei Udrea. Prețul de pornire pentru acestea va fi de  1.648.068 lei (exclusiv TVA). Este vorba despre: 

ANAF scoate din nou la licitație terenurile Elenei Udrea

  • cotă 1/2 teren intravilan – drum de acces, în suprafață de 596 mp; 
  • teren intravilan construcții – 884 mp din acte (882 mp din măsurători); 
  • teren intravilan construcții – 883 mp din acte (885 mp din măsurători); 
  • teren intravilan construcții – 882 mp din acte (883 mp din măsurători); 
  • teren intravilan construcții – 882 mp din acte; 
  • teren intravilan construcții – 881 mp din acte. 

Pe data de 1 februarie vor fi scoase la licitație și 2 mașini care i-au aparținut fostului ministru condamnat la închisoare. Este vorba despre un Mercedes Benz din anul 2005, care va fi pus la vânzare pentru suma de 28.478 de lei exclusiv TVA. De asemenea, se va mai scoate la vânzare un Fiat din 2012. Prețul de pornire începând de la 26.526 de lei. 

Încă o lovitură pentru Elena Udrea din partea Fiscului. Terenurile fostului ministru, scoase la vânzare

Fostul ministru și Dorin Cocoș, probleme cu legea

Totodată, Fiscul va mai scoate la licitație și bunuri comune ale Elenei Udrea și fostului soț, Dorin Cocoș. Este vorba despre câteva locuri de parcare subterane. Fiecare loc de parcare are un preț de pornire de 84.501 lei, la care se adaugă TVA.  

În prezent, fostul ministru al Turismului se află în spatele gratiilor. Ea a fost condamnată în 2022 la șase ani de închisoare cu executare în dosarul „Gala Bute”. Ea a încercat de mai multe ori să iasă din închisoare, însă judecătorii i-au respins cererile de fiecare dată. 

În ceea ce îl privește pe fostul soț al acesteia, Dorin Cocoș, bărbatul a fost trimis în judecată, fiind acuzat de spălare de bani. Este vorba despre adjudecarea de către anumite persoane a unui contract de închiriere produse educaționale Microsoft. Conform procurorilor anticorupție, în perioada 2009-2011, afaceristul ar fi cerut și ar fi primit suma de 9.000.000 de euro. Banii ar fi fost dați în tranșe. 

Așadar, el a fost trimis în judecată la Tribunalul București, în stare de libertate. 

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.