Cătălin Cherecheș, fostul primar din Baia Mare, a primit o lovitură grea din partea instanței. Curtea Supremă a luat decizia finală în cazul său, aducând vești proaste pentru fostul primar. După ce spera să scape de închisoare, Cherecheș a primit vestea de care se temea.

Pentru Cătălin Cherecheș, ziua în care instanța a luat decizia a fost una extrem de importantă. Fostul primar a așteptat cu sufletul la gură rezultatul procesului care îl privea în mod direct. Cu toate că existau speranțe că va scăpa de pedeapsă, realitatea a fost una dezamăgitoare. Curtea Supremă a emis o hotărâre definitivă în cazul său, fără posibilitate de atac.

În prezent, Cătălin Cherecheș se află în închisoare în Germania, unde va fi extrădat în curând. Cu toate acestea, procesul de extrădare va dura cel puțin trei luni, deoarece Cherecheș a refuzat să fie extrădat când a fost prins de polițiștii germani. Între timp, el a cerut ca procesul său să fie strămutat, cu speranța că va scăpa de pedeapsa cu închisoarea.

Vești proaste pentru Cătălin Cherecheș

Cu toate că avea speranțe că va putea scăpa cu ajutorul cererii de strămutare, vestea proastă pentru Cătălin Cherecheș este că instanța a respins solicitarea sa. Astfel, fostul primar rămâne condamnat la cinci ani de închisoare și va fi repatriat în țară pentru a-și ispăși pedeapsa. Curtea Supremă a transmis că cererea sa de strămutare a fost respinsă și l-a obligat să plătească suma de 200 lei, reprezentând cheltuieli judiciare către stat. Hotărârea emisă nu admite cale de atac.

Încă o lovitură colosală pentră Cătălin Cherecheș! Instanța a decis chiar azi

În timp ce Cătălin Cherecheș a primit vestea proastă, situația socrilor săi nu s-a schimbat. Aceștia se află în continuare în arest preventiv. Cei doi au fost arestați după ce au fost prinși în flagrant în timp ce ofereau mită mamei unei judecătoare, în speranța de a obține o pedeapsă mai ușoară pentru ginerele lor. Cu toate că au contestat decizia, instanța a respins contestația lor.

Instanța a emis o încheiere prin care a respins contestația formulată de socrii lui Cătălin Cherecheș. Aceștia au fost obligați să plătească câte 100 lei fiecare, reprezentând cheltuieli judiciare avansate de stat în procedura soluționării contestației. Hotărârea emisă este definitivă și a fost pronunțată în ședința camerei de consiliu la data de 7 decembrie 2023.