Reclamă

Reglați-vă ceasurile sâmbătă seara! În acest weekend România trece la ora de vară. Acest lucru se va întâmpla în seara zilei de sâmbătă, 26 martie, spre duminică, 27 martie. Prin urmare, ceasul se va da cu o oră înainte, iar ora 03:00 va deveni ora 04:00.

De altfel, ziua de duminică va fi cea mai scurtă din acest an, având doar 23 de ore. Odată cu trecerea la ora de vară, ziua va fi mai lungă, iar noaptea se va scurta. În urmă cu aproximativ o săptămână a avut loc echinocțiul de primăvară, moment în care ziua și noaptea au fost egale.

Sursa: Social media

Ora de vară în Europa începe în ultima duminică din martie, la scurt timp după echinocțiul de primăvară și se termină în ultima duminică din octombrie. Acest lucru se întâmplă la aproximativ cinci săptămâni după echinocțiul de toamnă. Prin urmare, ora de vară durează aproximativ 7 luni.

Ideea generală este că acest lucru ne permite tuturor să folosim mai bine lumina naturală. Schimbarea ceasurilor înainte cu o oră primăvara ne oferă mai multă lumină în timpul serilor de vară, în timp ce mutarea ceasurilor înapoi cu o oră, toamna, ne asigură mai multă lumină în timpul dimineților de iarnă.

Efectele trecerii la ora de vară asupra organismului

Indiferent dacă schimbați ceasul înainte sau înapoi, acest lucru poate avea un impact negativ asupra ritmului unei persoane. Poate dura de la cinci până la șapte zile pentru ca organismul tău să se adapteze la noul program. Cu siguranță persoanele care nu sunt matinale, vor resimți din plin această schimbare. Se vor simți mai obosiți și fără prea multă energie.

Una dintre cele mai evidente schimbări este legată de perturbarea somnului. Acest lucru duce la creșterea temporară a accidentelor de circulație, greșelile la locul de muncă. Schimbarea orei a fost, de asemenea, legată de un risc, cel puțin pe termen scurt, de infarct miocardic și accident vascular cerebral.


Reclamă

Share.

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro