O tragedie s-a petrecut în această seară la doi pași de București. În Crevedia, la o stație de GPL a izbucnit o explozie care a declanșat iadul pe pământ. Peste 40 de victime au fost raportate până la această oră, dintre care 26 sunt pompieri. Și, în timp ce salvatorii fugeau din calea flăcărilor mistuitoare, mai mulți petrecăreți își vedeau de nunta lor.

Dovada că unii români sunt lipsiți de empatie a venit în seara aceasta de la mai mulți nuntași din Crevedia. La câțiva pași de locul exploziei, petrecăreții și-au văzut de treaba lor și nu au avut nicio intenție să vadă ce se întâmplă sau să afle dacă pot fi cumva de ajutor.

În timp ce lângă ei se dezlănțuia iadul, petrecăreții și-au văzut de treaba lor. Așa cum a declarat și una dintre nuntașele intervievate, principala ei preocupare a fost aceea de a respecta tradițiile de nuntă. Nimeni nu s-a deplasat să vadă ce se întâmplă, ci au pus pe primul loc petrecerea lor.

Imediat după cea de-a doua explozie, lipsa de empatie a continuat. Nicio secundă nu a existat intenția de a opri petrecerea sau de a opri muzica câteva secunde, din respect pentru tragedia care avea loc la câțiva pași de ei. În zonă, din cauza exploziei s-a luat curentul, iar grija lor numărul 1 a fost aceea de a găsi și de a porni generatorul, ca nu cumva petrecerea să fie întreruptă.

„Undeva pe la ora 6 și jumătate am văzut un fum negru. Eram în curte, nu am auzit nicio bubuitură. La 8 și jumătate am auzit bubuitura, eram la restaurant, făceam primirea invitaților. Am auzit o bubuitură, am crezut că s-a dărâmat restaurantul”, a declarat ironic, una dintre invitatele de la nuntă.

Momentan, în ceea ce privești victimele exploziei de la Crevedia, a fost activat planul civil european, iar două dintre ele vor di transportate, în această seară, către spitalul din Bruxelles.