Potrivit unui raport actualizat marţi de Universitatea Johns Hopkins, persoanele care și-au pierdut viața din cauza covid-19 în America a depășit numărul soldaților care au fost uciși în războiul din Vietnam, în două decenii, notează AFP, preluată de Agerpres.

Reclamă

Până acum 58.365 de persoane au pierdut lupta cu COVID-19 în SUA, care este cel mai afectat stat la nivel mondial în momentul de față.

Reclamă

Conform datelor oficiale publicat de Arhivele Naţionale ale Statelor Unite, în Războiul din Vietnam (1955-1975) şi-au pierdut viaţa 58.220 de militari americani.

Chiar dacă cele două evenimente nu au nici o legătură, acest prag are o valoare simbolică foarte mare, mai ales că Războiul din Vietnam rămâne unul dintre cele mai traumatizante evenimente din istoria Americii.
În aceeași zi, SUA a depăşit alt prag simbolic înregistrând un milion de cazuri diagnosticate cu COVID-19.

Ceea ce înseamnă circa o treime din numărul total de cazuri înregistrate la nivel mondial, conform datelor publicate de Universitatea Johns Hopkins

„Ne aflăm în război”, a afirmat președintele Donald Trump în cadrul unei conferințe de presă, săptămâna trecută. „Îl numesc„ dușmanul invizibil „. Acesta este un război și este un război periculos.”

Coronavirusul s-a răspândit rapid pe tot globul în ultimele patru luni, infectând peste 3 milioane de oameni și ucigând peste 200.000. de oameni .