Fântâna Vinului este situată într-un orășel mic din Ayegui, în zona Navarra.

Este un loc foarte cunoscut pentru vinul său încă din secolul al XII-lea. Orașul Ayegui este înconjurat de podgorii care aparțin cramei Bodegas Irache. Crama a fost înființată în 1891 și oamenii au iubit-o de atunci.

Proprietarii cramei Irache au amplasat cu amabilitate o fântână de vin pe unul dintre pereții cramei Irache, cu vedere la Camino. Pentru ca pelerinii să se poată bucura de un pahar de vin roșu gratuit pe parcurs.

Pelerinii își umplu cochilia și sticlele de apă cu un strop de vin de la mănăstire. Vinul roșu răcoritor și răcoros este încântător, dar este puternic alcoolic. Persoanele obosite sau deshidratate ar trebui să ia doar o înghițitură mică.

Există și o fântână cu apă – dacă acesta este mai mult genul tău.

1.Cum să găsești Fântâna de vin

@kimberlyerindWould you drink from this water fountain? #travelinspiration #traveltheworldwithme #travelbucketlist #visitspain #caminodesantiago♬ original sound – Samthompsonuk

Fântâna Vinului se află pe drumul francez, la poalele Muntelui Montejurra, la aproximativ 2 km de orașul Estella. Mergeți prin suburbiile Estella, trecând de cotitura către albergue Oncienda, apoi urcați la deal până la Ayegui. Apoi faceți stânga chiar înainte de locul de joacă și mergeți spre complexul Mănăstirii Irache.

În câteva sute de metri veți ajunge la Fântâna Vinului. Iar dacă urmați drumul cu pietriș, veți da în curând peste podgoriile din Irache. În calitate de pelerin, puteți obține un suvenir cu ștampila a acreditării Fântânii Vinului în Muzeul Vinului în zilele de sâmbătă și de sărbători și în zilele lucrătoare în birourile Bodegas Irache.

Fântâna Vinului oferă vin pelerinilor 24 de ore pe zi, dar uneori se epuizează.

2.De când datează

Complexul Mănăstirii Irache a fost construit în a doua jumătate a secolului al XI-lea. De-a lungul anilor, complexul Mănăstirii a îndeplinit diverse funcții. Cum ar fi „hospice” pentru pelerini, universitate, spital militar, colegiu religios și un Parador (renumitele hoteluri de stat).

Fântâna de vin a fost creată pe unul dintre pereții cramei pentru a oferi motivație adepților obosiți ai Drumului Sf. Iacov.