Epic Games a lansat Fortnite pe magazinul de aplicații Google Play după o dispută de lungă durată cu gigantul tehnologic.

Fortnite a fost anterior disponibil numai pentru utilizatorii de Android din afara pieței. Dar odată cu acest acord Google va primi o reducere a achizițiilor în joc.

Decizia celor de la Epic Game vine după ce în martie Google a introdus o serie de măsuri de securitate opt-in care blochează aplicațiile distribuite prin alte mijloace.

Citește și:

Descoperă importanța și protecția mărcii înregistrate

Cum Scădem Rapid Colesterolul – Cel Mai Mare Dusman al Sănătății Românului

Bana Vanga, previziuni sumbre pentru 2024! Dezastrele cu care ne-am putea confrunta în noul an

Studioul a lansat Fortnite în Play Store, ceea ce înseamnă că oricine poate să instaleze shooter-ului Battle Royale pe Android, fără să aibă nevoie să descarce software-ul personalizat al Epic sau să se folosească de magazinul celor de la Samsung. Experții sugerează că mutarea va beneficia jucătorii.

Fortnite este unul dintre cele mai populare jocuri video din lume, atrăgând milioane de jucători și spectatori.

Ca un „joc liber de jucat”, creatorii săi câștigă bani prin vânzarea mișcărilor de dans, „piei” pentru a schimba aspectul personajului jucătorului și accesul la modurile de joc premergătoare lansării.

Apple și Google au o reducere de 30% a tranzacțiilor efectuate în cadrul aplicațiilor distribuite prin magazinele lor online – o taxă pe care Tim Sweeney, directorul executiv Epic a descris-o anterior drept „disproporționată”.

În cazul platformei mobile iOS pentru Apple, Epic nu a avut altă opțiune decât să fie de acord, întrucât nu există niciun alt mod mai simplu de a permite utilizatorilor să instaleze software.

Jocul a fost deja descărcat de peste 50.000 de ori pe Play Store de la lansarea sa de marți.

Epic a anunțat săptămâna trecută că nu va lansa cel de-al treilea sezon al lui Fortnite până în iunie.

Nu a explicat de ce, dar au existat speculații că această întârziere a fost cauzată de faptul că personalul firmei trebuie să lucreze de acasă din cauza pandemiei coronavirusului.