În contextul actual al războiului de la granița cu România, este foarte sensibil să discutăm despre centrale nucleare. Și, totuși, România se poate lăuda cu unele dintre cele mai sigure și eficiente astfel de centrale, iar asta nu poate decât să ne facă mândri, mai ales că nu multe țări din lume se pot lăuda cu așa ceva.

România este una dintre țările care a căpătat un avantaj uriaș în fața multor altor puteri. Vorbim aici despre centralele nucleare care au definit din toate timpuri puterea unei țări. Deși poate pare grei de crezut, la noi în țară se află una dintre cele mai sigure și puternice centrale nucleare din lume.

Anunțul a fost făcut cu mândrie de nimeni altul decât Ministrul Energiei, Sebastian Burduja. În cadrul unui interviu destul de recent, acesta a simțit nevoia să se laude cu avantajul României, avantaj pe care multe țări și l-ar dori. Cu alte cuvinte, în România se află cea mai sigură și cea mai eficientă centrală nucleară, iar asta a fost recunoscut la nivel internațional.

„Există un clasament de 440 de reactoare nucleare din lume, iar unitățile 2 și 1 de la Cernavodă ocupă locurile 1 și respectiv 3 în lume în ceea ce privește siguranța și eficiența”, a spus Sebastian Burduja în discursul său.

În România, avem cele mai performante și sigure centrale nucleare din lume Radio Infinit

România se află în impas din punct de vedere energetic

Tot zilele acestea, Ministrul Energiei a vorbit și despre o posibilă revoluție energetică în România și despre o schimbare atât de necesară în țara noastră. Această schimbare este cuprinsă în Planul Național Integrat și vizează energia electrică în contextul schimbărilor climatice. Pentru a pune în practică noua viziune, Ministerul Energiei are la dispoziție un buget de 18 milioane de euro.

„Suntem într-un punct critic cu tranziţia energetică a României. Am spus că România este în pragul unei revoluţii energetice – şi cred lucrul acesta. Pentru asta avem nevoie, pe de o parte, de o viziune – şi o avem.”, a spus Sebastian Burduja, potrivit digi24.ro.