Reclamă

Coca-Cola se numără printre băuturile preferate ale oamenilor. Acidulată și gustoasă, în cele mai multe cazuri provoacă dependență. Deși este consumată la scară largă, Coca-Cola face parte din lista băuturilor cele mai nocive, din cauza faptului că în compoziția ei se regăsește o mare cantitate de zahăr.

Poate pare ciudat, însă faimoasa băutură diferă de la o țară la alta. Gustul este același, însă cantitatea de zahăr diferă. Există o țară în care se găsește cel mai dulce Coca-Cola.

Țara pe care trebuie să o vizitezi, dacă ești consumator înrăit de Coca-Cola

pixabay

În funcție de țara în care este vândută, cantitatea de zahăr diferă. Spania este țara în care se găsește cel mai dulce suc acidulat-Coca-Cola. O doză de doar 0,33 litri conține 10,6 grame de zahăr la 100 ml. Comparativ cu SUA, țara unde este produsă, în Coca-Cola din Spania conține cu 0,4 grame mai mult zahăr, potrivit shtiu.ro.

Ce se întâmplă dacă obișnuiești să consumi Coca-Cola în fiecare zi

Această băutură carbogazoasă are efecte nocive asupra organismului, potrivit ultimelor studii efectuate de cercetătorii britanici.

Anxietatea apare ca un efect secundar al consumului de cofeină. O doză de cafea și o ceașcă de cafea conțin aceeași cantitate de cofeină. Pentru că a fost dovedit că provoacă dependență, există efecte care apar atunci când este redus consumul de Coca-Cola. Durerile de cap, iritabilitatea, depresia și oboseală se pot datora acestui lucru.

Obezitatea nu este doar despre cum arăți, ci și despre starea ta de sănătate. Consumul excesiv de Coca-Cola este un factor care conduce la apariția kilogramelor în plus.

Piele este afectată de consumul mare de Coca-Cola, care are același efect negativ ca și cel al fumatului. Din cauza cantității mare de zahăr, consumul excesiv al băuturilor acidulate are un efect inflamator asupra organismului uman. Astfel, este accelerat procesul de îmbătrânire a pielii. Pot apărea mâncărimile de piele, acneea sau pielea inflamată.


Reclamă

Share.

22 de ani, studentă în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele comunicării la „Universitatea din București”. „Bobocel” în presă, la început de drum, dar cu o desagă de determinare în spate, vrea să crească în domeniul pe care îl iubește cel mai mult și pe care a ales să pășească încă din băncile școlii. Își dorește să devină un jurnalist profi, corect și își dezvolte creativitatea, pentru a realiza materiale autentice și calitative!

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro