La aproape o lună de la explozia de la Crevedia, o nouă tragedie s-a produs în această dimineață, în Călimănești. Explozia care pare trasă la indigo cu cea de la Crevedia s-a produs la Călimănești, pe șantierul Autostrăzii Moldovei. În urma acestui episod tragic, bilanțul numără 4 persoane decedate, dar și altele rănite, prezentând arsuri pe suprafețe mari din corp.

În urmă cu câteva ore, la Călimănești s-a produs o explozie atât de puternică, încât flăcările ei au fost vizibile chiar și de la 4.5 kilometri depărtare. Totul s-a întâmplat pe șantierul Autostrăzii Moldovei, în jurul orei 01:00, în noaptea de miercuri spre joi. Circulația în zonă a fost oprită, iar echipajele de salvare s-au deplasat în timp record la fața locului.

Din fericire, focul a fost lichidat după mai bine de trei ore în care pompierii au acționat cu autospecialele cu apă și spumă. Din păcate, pentru unele persoane a fost mult prea târziu penru a mai fi salvate. A fost activat planul roșu de intervenție, dar bilanțul arată destul sumbru.

În ce stare se află victimele exploziei de la Călimănești. A fost activat planul roșu de intervenție Economica.net

Un pacient va fi transferat în străinătate

Patru persoane au fost carbonizate, iar alte cinci prezintă arsuri pe suprafețe mari din corp. Victimele au fost transferate de urgență cu elicopterul la spitale din Capitală, unde urmează să primească îngrijirile necesare. Unul dintre pacienții transferați în București prezintă arsuri în proporție de peste 40% din corp, iar medicii iau în calcul transferarea lui către spitale din străinătate.

„Pacient de 61 de ani cu arsuri grad 1-2 pe 40 % suprafaţa corporală. Este la sala de operaţii. Urmează să se întrunească comisia pentru transfer (pentru a se decide dacă va transferat în străinătate)”, a precizat Florin Bica, purtătorul de cuvânt al Spitalului Bagdasar Arseni din Capitală, potrivit digi24.ro.

În momentul în care s-a produs explozia, muncitorii lucrau pe șantier la Autostrada Moldovei. Principala cauză vehiculată, momentan, este aceea că aceștia ar fi atins, din greșeală, o conductă de gaze dezafectată. Potrivit declarațiilor celor de la ISU Vrancea, explozia a apărut că urmare a „fisurării magistralei de transport gaze naturale și apariția scânteilor mecanice, urmare a executării lucrărilor pe șantierul autostrăzii A7”, potrivit știripesurse.ro.