Clipe dificile pentru Valentin Uritescu! Actorul în vârstă de 80 de ani a avut nevoie de îngrijiri medicale de urgență, miercuri, 11 mai. Doctorii au reușit să-i ofere primul ajutor, iar în prezent este stabil. Din păcate, starea lui de sănătate este în continuare precară. 

Valentin Uritescu este în continuare internat în spital

Valentin Uritescu este internat în prezent în secția de ATI. Actorul are și alte probleme de sănătate, iar medicii îl țin sub supraveghere. De mai bine de 33 de ani, el suferă de Parkinson. De ceva timp, Valentin Uritescu își trăia bătrânețea într-un centru de îngrijire modern. În urmă cu o zi, maestrului i s-a făcut rău și a fost internat la un spital privat din Capitală.

„Actorul este îngrijit într-o secţie de Terapie Intensivă. Nu este intubat, este în stare gravă, însă are aceste probleme din cauza afecţiunilor neurologice mai vechi.

Înainte să ajungă la spital el s-a aflat într-un centru de îngrijire. Practic, este într-o stare alterată, asta ne-au spus surse medicale. Marele actor are 80 de ani şi suferă de o boală asemănătoare cu Parkinson, încă de la vârsta de 33 de ani.

Vorbim despre o boală degenerativă care afectează sistemul nervos şi care se manifestă prin mişcări involuntare şi necontrolate. Tocmai din cauza acestor probleme de sănătate, actorul s-a retras de pe scenă”, a transmis Antena 3.

A vrut să se sinucidă

În urmă cu mult timp, Valentin Uritescu dezvăluia că a fost la un pas de sinucidere când a aflat de ce boală suferă. Din acest motiv, el s-a retras din lumina reflectoarelor.

„Timp de doi ani şi ceva am umblat pe la toţi doctorii. Am început cu un medic din Piatra Neamţ. ‘Ai Sindrom Extrapiramidal!’ Am venit acasă, m-am uitat în Dicţionarul Sănătăţii şi m-am îngrozit: o boală teribilă, degenerativă. Am stat 10 zile internat şi medicul mi-a spus: ‘Nu-i chiar Parkinson, dar e cam pe-acolo!’.

Luam un medicament care are nişte reacţii secundare teribile. Îmi venea să mă sinucid. Când mergeam pe stradă şi vedeam un camion, îmi venea să intru în el”, mărturisea Valentin Uritescu.