Chiar dacă mergi la culcare la ore diferite în fiecare noapte, sunt șanse să rămâi în poziția ta preferată de dormit de fiecare dată când lovești fânul.

Deși poziția preferată de dormit te poate mângâia cu siguranță, ar putea ajunge să provoace unele probleme de sănătate. De la sforăit la dureri în diferite părți ale corpului.

Am decis să aflăm care poziții de dormit ar putea oferi cele mai multe beneficii pentru sănătatea ta și care este mai bine să le eviți.

1. Dormit pe spate

În ce poziție este cel mai bine să dormi. Oamenii de știință au aflat lucruri noi
Pixabay

În timp ce dormitul pe spate vă poate ajuta să vă mențineți pielea fără riduri pentru mai mult timp, nu este cea mai bună poziție dacă suferiți de dureri de spate. Deoarece poate înrăutăți starea existentă. Și dacă partenerul tău continuă să se plângă de sforăit, s-ar putea ca nici să dormi pe spate să nu fie cea mai bună poziție. Deoarece ți-ar putea agrava și apneea în somn.

Dar dacă te-ai trezit vreodată cu dureri enervante de gât, atunci dormitul pe spate ar putea fi util. Deoarece îți menține capul, gâtul și coloana vertebrală într-o poziție neutră. Ajutându-te să previi senzațiile dureroase în zona gâtului. Dormitul pe spate nu este recomandat femeilor însărcinate. Deoarece ar putea limita fluxul de sânge și oxigen către copil.

2. Dormit pe partea stângă

Menținerea hidratată și consumul de fibre suficiente vă poate ajuta cu siguranță digestia. Iar somnul pe partea stângă vă poate ajuta și la reglarea intestinelor. Când dormi pe partea stângă, gravitația încurajează mișcările normale ale intestinului, ajutându-te să mergi la baie la prima oră dimineața. Pe lângă ameliorarea constipației, se crede că dormitul pe partea stângă este cel mai benefic pentru sănătatea ta și poate oferi ameliorarea durerilor de spate.

3. Dormit pe partea dreaptă

Dacă simțiți adesea că inima îți sare, atunci reducerea consumului de cofeină și găsirea unei modalități sănătoase de a gestiona stresul este pasul potrivit. Pe lângă aceste schimbări ale stilului de viață, dormitul pe partea dreaptă poate fi, de asemenea, benefic pentru inimă. Alegerea de a dormi pe partea dreaptă vă poate proteja împotriva insuficienței cardiace și a altor probleme legate de inimă.

4. Dormit pe burtă

Deși dormitul pe burtă poate reduce sforăitul, are multe dezavantaje în comparație cu alte poziții de dormit. Deoarece deranjează poziția neutră a coloanei vertebrale, somnul stomacal poate duce la dureri de spate, gât și umeri și poate chiar provoca îmbătrânirea mai rapidă a pielii.