Reclamă

Oferta este simplă: 5.000 de euro pentru a rămâne sau a te muta în Roseto Valfortore, unul dintre cele mai frumoase sate din Italia.

Evident, există și câteva condiții. Orașul de munte din provincia Foggia, cu puțin peste 900 de locuitori, nu se predă depopulării care îi afectează de ani de zile teritoriul.

Oamenii sunt încântați

În ce loc din lume primești fie 5.000 de euro, fie o casă gratis. Accepți asta și te muți într-un sătuc de vis!
Pixabay.com

Datorită unei finanțări extraordinare din partea Ministerului de Interne pentru zonele interne marginale. Municipalitatea condusă de primarul Lucilla Parisi, a decis să aloce 5 mii de euro în favoarea „noilor activități comerciale, artizanale și agricole gata să se deschidă pe teritoriul nostru”. Și care își transferă reședința și reședința obișnuită în municipiu.

Pe site-ul Primăriei este posibil să citiți ambele apeluri și să descărcați aplicațiile pentru afaceri și familii. Resursele globale alocate de Municipalitate, la dispozitia beneficiarilor, se ridica la 50 de mii de euro. Iar facilitatile vor fi acordate afacerilor sau familiilor sub forma de granturi nerambursabile cu o suma maxima de 5 mii de euro pe cerere.

Întrebările

În ceea ce privește afacerile, obiectivul pe termen lung este de a încuraja întoarcerea. Sau șederea în țară a noilor afaceri prin garantarea unei contribuții economice unice și nerambursabile. Resursele alocate vor fi alocate în ordinea cronologică de sosire a cererilor. În limita disponibilității fondurilor care ar putea fi majorate și într-o a doua fază.

În cazul familiilor, informează Municipiul: „concesiunile vor fi recunoscute cu prioritate pentru familiile din care aparține cel puțin un cetățean rosetan”. În ambele cazuri, cererile de grant trebuie depuse până la 28 februarie 2022.

Anterior

Municipiul Roseto Valfortore nu este nou în acest tip de inițiative anti-depopulare. În aprilie 2021, pentru a reda decorul și frumusețea orășelului, a atrage turiști și a oferi oportunități de angajare. Consiliul Local a decis să achiziționeze casele abandonate și să le atribuie cetățenilor privați. Sau antreprenorilor dornici să investească.

O inițiativă asemănătoare caselor de 1 euro relatate adesea în ziare. Rămâne de văzut dacă strategia va avea succes. Și dacă satul, care riscă să devină fantomă, își va câștiga lupta.


Reclamă

Share.

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro