Reclamă

Sfintele Paști reprezintă una dintre cele două mari sărbători din anul bisericesc. Sărbătorea Învierii Domnului nu are o dată fixă, astfel că, an de an aceasta este prăznuită într-o zi diferită. În acest an, Paștele pică mai repede decât s-a întâmplat în ultimii.

Paștele va cădea chiar la jumătatea lunii Aprilie

În acest an, credincioșii din întreaga lume vor sărbătorii Învierea Domnului la jumătatea lunii Aprilie. Mai concret, Sfintele Paști vor fi prăznuite în data de 16 Aprilie.

De asemenea, Paștele catolic va fi sărbătorit de cei care au această religie pe data de 9 Aprilie. Foarte rar, Paștele ortodox și cel catolic au picat în aceeași zi. Cel mai recent moment de acest gen a avut loc în 2017.

Ca în fiecare an, conform calendarului bisericesc, Floriile sunt sărbătorite cu o săptămănă mai devreme de Sfintele Paști. În acest an, Floriile vor pica pe data de 11 Aprilie.

Când începe postul Paștelui în acest an

Potrivit rânduielii creștine, postul Paștelui are o duratâ de 40 de zile. În acest an, postul care precede sărbătoarea Învierii Domnului începe de 27 Februarie.

Perioada postului este una de pregătire pentru a primi cum se cuvine praznicul împărătesc. Spre deosebire de postul Crăciunului cel al Paștelui este unul mult mai aspru.

Acesta nu are atât de multe dezlegări la pește precum cel care precede Naștere Domnului.

Postul Paștelui este un post al întristării, fiind o pregătire spirituală pentru sărbătoarea Învierii. Postul Crăciunului este considerat un post al bucuriei, precedând Nașterea Mântuitorului.

Zile libere cu ocazia sărbătoririi Paștelui

Paștele ortodox cade pe data de 16 Aprilie în acest an. Odată cu acest moment important din pubct de vedere liturgic, de la stat, românii au parte și de zile libere.

Mai concret, în acest an, în preajma Paștelui, libere legale vor fi zilele de 14 și 17. Este vorba despre Vinerea Mare, respectiv 14 Aprilie și 17, a doua zi de Paște.


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro