Reclamă

Examenul anatomopatologic este esențial pentru stabilirea diagnosticului precis al cancerului ovarian. Factorii de risc pentru această boală includ predispoziția genetică, vârsta – cazurile fiind rare înainte de 40 de ani –, tratamentele hormonale anterioare, în special cele din perioada menopauzei, absența sarcinilor sau prima sarcină după 35 de ani, precum și obezitatea. Majoritatea cazurilor sunt diagnosticate după vârsta de 63 de ani. În cazul în care o femeie prezintă semne și simptome care ar putea indica un cancer ovarian, este necesar să consulte un ginecolog și să efectueze investigații suplimentare detaliate.

Diagnosticul cert al cancerului ovarian se confirmă prin examenul anatomopatologic al piesei de rezecție. Această procedură permite verificarea malignității tumorii și identificarea tipului de celule implicate. Pentru a obține un diagnostic cât mai precis al cancerului ovarian, pot fi necesare și teste de imunohistochimie, precum și teste de biologie moleculară. Aceste teste ajută, de asemenea, la determinarea celui mai adecvat tratament pentru pacientă.

Conf. Dr. Maria Olinca, medic primar anatomie patologică, subliniază importanța examenului anatomopatologic în diagnosticul cancerului ovarian și adaugă că, doar prin aceste investigații amănunțite, se poate stabili un diagnostic corect și se poate croi un plan de tratament eficient.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro