Reclamă

Pierderea dinţilor este un context care poate genera multe probleme şi complicaţii la nivelul aparatului dento-maxilar. Dacă vă confruntaţi cu edentaţia, respectiv pierderea dinţilor, este recomandată intervenţia rapidă, o vizită la cabinetul stomatologic având drept scop găsirea celei mai bune soluţii în vederea atenuării efectelor negative şi redobândirii funcţionalităţii orale.

De ce se produce edentaţia?

Edentaţia este reprezentată de pierderea dinţilor parţială sau totală. Cauzele care conduc la astfel de contexte sunt multiple, iar lipsa intervenţiei rapide poate provoca neplăceri şi complicaţii. Pierderea dinţilor poate fi favorizată de o predispoziţie genetică, de înaintarea în vârstă, dar şi de igiena orală incorectă sau inexistentă, precum şi de afecţiunile stomatologice netratate şi avansate.

Printre afecțiunile cele mai severe care conduc la pierderea dinţilor, boala parodontală reprezintă principala cauză, fiind reprezentată de inflamarea ţesuturilor din jurul dintelui şi a structurii osoase. Fără a se aplica măsurile necesare, aceasta conduce la instalarea gingivitei sau bolilor parodontale, finalizate cu pierderea dentiţiei.

De ce să optaţi pentru implantul dentar?

Pierderea totală sau parţială a dinţilor, va genera apariţia complicaţiilor la nivelul cavităţii orale. În primul rând, va fi afectată ocluzia, masticaţia producându-se incorect şi incomplet, context care va provoca în timp dezechilibre ale sistemului digestiv. Edentaţia va favoriza resorbţia osoasă, ţesutul osos din zona dintelui pierdut, începând să se distrugă.

Lipsa unuia sau a mai multor dinţi va conduce la producerea fenomenului de migrare a danturii şi la modificarea ocluziei, fapt ce poate genera dureri de cap şi la nivelul musculaturii maxilare. Nu în ultimul rând, aspectul estetic va suferi modificări, conducând la schimbarea fizionomiei şi pierderea încrederii în sine. Dacă din diferite cauze, aţi ajuns în stadiul în care v-aţi pierdut dantura, un implant dentar va reprezenta cea mai modernă şi eficientă procedură de restaurare a funcţionalităţii şi esteticii cavităţii bucale.

Cine poate opta pentru implantul dentar?

Cea mai modernă şi eficientă formă de protetică dentară, implantul dentar are rolul de a recrea funcţionalitatea, aspectul şi confortul cavităţii bucale. Un implant dentar este reprezentat de un aliaj pe bază de titan care se inserează în os, acolo unde a fost rădăcina dintelui pierdut.

În cazul pierderii dinţilor, vizita la cabinetul de stomatologie vă va oferi posibilitatea de a avea acces la cei mai buni medici specialişti, aceştia acţionând rapid şi intervenind cu cele mai eficiente proceduri. Astfel, implantul dentar va reprezenta cea mai simplă tehnică dentară modernă, cu ajutorul căreia specialiştii vă vor reda funcţionalitatea orală, aspectul firesc şi sănătatea la nivel dento maxilar. Este o procedură uşoară, cu o plajă mică de contraindicaţii şi cu efecte benefice multiple, constituindu-se astăzi în cea mai eficientă măsură aplicată în vederea restabilirii normalităţii şi sănătăţii orale.


Reclamă

Share.

Sunt un jurnalist cu o viziune clară și un stil unic. Fiecare poveste pe care o spun reflectă tenacitatea și curiozitatea mea. Renumele meu crește odată cu dezvăluirile curajoase și analizele pătrunzătoare. Chiar și în zgomotul mediatic, vocea mea se distinge și promite inovație.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro