Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au depistat la graniţa cu Ungaria patru cetăţeni algerieni care au încercat să iasă ilegal din România, iar la frontiera cu Ucraina un tânăr din Afganistan, care intenţiona să intre în ţara noastră.

În seara zilei de 10 februarie a.c, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Carei, cu sprijinul colegilor de Poliţia TF Carei, au declanşat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale, în zona de competenţă. Astfel, în jurul orei 21,00, poliţiştii de frontieră au depistat în zona de responsabilitate, la ieşirea din localitatea Foieni, judeţul Satu Mare, patru cetăţeni străini care se deplasau, pe jos, spre frontiera cu Ungaria.

Reclamă

Deoarece nu îşi justificau prezenţa în zonă, aceştia au fost conduşi la sediul Poliţiei de Frontieră pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că sunt cetăţeni algerieni, cu vârste cuprinse între 23 şi 41 de ani, toţi solicitanţi de azil în România. Aceştia au declarat că intenţionau să ajungă în Franţa, motiv pentru care încercau să treacă ilegal frontiera din România în Ungaria.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar în continuare urmează a fi luate măsurile legale ce se impun.