În urma unor sesizări care a fost făcute, ANPC a mers la fața locului și a constatat că restaurantul din Costinești prepara mâncarea folosind carne expirată

Pericol real pentru turiștii care se află pe litoral în Costineși și au consumat sau vor să consume preparatele servite în restaurantul Poienița. Specialiștii au constat o mare cantitate de carne expirată, care era servită clienților. 

Din păcate, astfel de cazuri sunt din ce în ce mai dese. Din dorința de a face cât mai mulți bani, patronii restaurantelor nu se gândesc la pericolul la care sunt expuși clienții. Reprezentanții au grijă să efectueze cât mai multe cercetări.

Serveau clienții veniți la mare cu carne expirată

În urma unei sesizări, s-a descoperit că restaurantul Poienița din stațiunea Costinești a cumpărat o cantitate mare de carne expirată.

Etichetele de pe pungile de carne au fost decupate, pentru a nu se vedea termenul de valabilitate. Filmarea a fost făcută publică pe rețelele de socializare.

@horiaconstantinescuanpcSe cumpara carne aproape de termenul limita, se decupeaza etichetele si se congeleaza. Apoi se gateste pentru consumatori/turisti

♬ original sound – Horia Constantinescu

Din ce în ce mai multe amenzi date restaurantelor de pe litoralul românesc

Pe litoralul românesc au fost sancționate peste 1.084 de restaurante. Amenzile au fost în valoare de peste 2,6 milioane de euro, pentru nerespectarea regulilor de igienă.

605,27 de alimente stricate au fost confiscate de ANSVA.

„În perioada 27.06-31.07.2022 inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor au verificat 1.084 de unităţi de vânzare cu amănuntul şi alimentaţie publică, fiind aplicate 233 de sancţiuni în valoare de 2.643.000 de lei.

De asemenea a fost confiscată şi trimisă către neutralizare o cantitate de 605,26 kg de produse alimentare, care nu corespundeau din punct de vedere al calităţii şi siguranţei alimentare.

Echipele de inspectori, la solicitarea instituţiilor partenere, au desfăşurat acţiuni de control oficial la un festival de pe teritoriul judeţului Constanța”, apare într-un comunicat de presă al ANSVSA

social media

Aici se pot face sesizări când sunt constatate nereguli

„ANSVSA, prin intermediul DSVSA Constanţa, pune la dispoziţia celor interesaţi numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival: 0786 577 007, unde se pot face sesizări, sau se pot obţine informaţii referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranţei alimentelor.

Acest număr va funcţiona în paralel cu numărul Call – Center-ului ANSVSA: 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice reţea de telefonie”, a mai fost precizat în comunicatul de presă.

Distribuie

22 de ani, studentă în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele comunicării la „Universitatea din București”. „Bobocel” în presă, la început de drum, dar cu o desagă de determinare în spate, vrea să crească în domeniul pe care îl iubește cel mai mult și pe care a ales să pășească încă din băncile școlii. Își dorește să devină un jurnalist profi, corect și își dezvolte creativitatea, pentru a realiza materiale autentice și calitative!