România este o țară plină de surprize, mai ales pentru cei care adoră să călătorească. Ei bine, dacă vrei să ai parte de o experiență ieșită din comun, trebuie neapărat să vizitați satul unde locuitorii pot ajunge doar cu scara.

Satul din România unde locuitorii pot ajunge doar cu ajutorul unei scări se numește Ineleţ, unul dintre cele mai izolate cătune de la noi din țară.

Satul Ineleţ se află în județul Caraș-Severin

Minunea de sat se află județul Caraș-Severin, mai exact, în Munții Cernei, iar pentru a ajunge acolo trebuie să te folosești de patru scări din lemn, cu lungimea de 100 de metri.

După ce urci scările construite pe stânci și vechi de zeci de ani, ai de mers aproximativ două ore prin pădure pe jos pentru că mașinile nu au acces.

Satul Ineleț face parte din comuna Cornereva, comună care cuprinde 40 de sate în total. Aici nu există deloc curent electric, noaptea fiind aprinse doar niște lămpi cu gaz.

Imagini senzaționale! Satul românesc unde localnicii pot ajunge doar cu scara. FOTO
oltisorderomania.ro

Tradiția acestui sat arată că sătenii încă poartă opinci, iar la școala are doar câțiva copii. Preotul oficializează slujbe doar o dată la două săptămâni, iar localnicii pot face provizii doar de la un magazin care se află la două ore distanță.

Există totuși și un altă cale de acces în satul Ineleț. Acesta presupune trecerea printr-o pădure care se află la aproximativ 26 kilometri de Băile Herculane. Traseul prin pădure durează mai mult de patru ore, iar sătenii de aici nu parcurg acest drum.

Presa internațională a scris despre satul minune

Iată cum relatează presa română și străină existența acestui sat. „Există un sat în România, parte componentă a localității Cornereva în care oamenii ajung acasă doar cu ajutorul unei scări improvizate. Câteva bucăţi din lemn prinse în stâncile înalte reprezintă singura cale de acces către Ineleţ, un sat din judeţul Caraş-Severin”.

Imagini senzaționale! Satul românesc unde localnicii pot ajunge doar cu scara. FOTO
oltisorderomania.ro