Reclamă
Reclamă

Imagini spectaculoase din prima noapte cu Lună plină din această vară au încântat privitorii din întreaga lume. Așa-numita Lună zmeurie, denumită după sezonul fructelor de pădure, a fost surprinsă răsărind din spatele Templului lui Poseidon din Grecia, oferind un spectacol rar și fascinant. Filmările au fost distribuite pe scară largă la nivel global.

 Foto: Profimedia

Phenomenul, care are loc anual, se referă la luna plină din luna iunie, și nu este un fenomen rar. „În anii 1930, Maine Farmer’s Almanac a început să publice denumirile indiene pentru lunile pline, iar aceste denumiri sunt acum cunoscute și utilizate pe scară largă”, precizează NASA.

Reclamă

Cu toate acestea, luna plină din acest an a coincis cu solstițiul de vară, un eveniment care se întâmplă doar o dată la două decenii. Această aliniere rară a adăugat un plus de spectaculozitate fenomenului, făcând ca imaginile să fie și mai impresionante.

Numele de Lună zmeurie a fost atribuit de fermierii care observau apariția lunii pline în luna iunie, considerând această perioadă ca optimă pentru recoltarea fructelor. Această legătură tradițională oferă o înțelegere culturală a modului în care luna plină a fost percepută și numită de-a lungul timpului.

Setările tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie să accepti cookie-urile social media.

Luna plină din iunie a fost filmată răsărind din spatele Templului lui Poseidon, provocând un val de admirație în rândul celor care au avut oportunitatea de a viziona acest fenomen. Efectele vizuale și contextul istoric al templului au creat imagini care au captat imediat atenția publicului.

În concluzie, Luna zmeurie a oferit un moment de neuitat pentru cei care au urmărit răsăritul său din Grecia, iar coincidența cu solstițiul de vară adaugă un plus de valoare acestui eveniment natural deosebit.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro