Vladimir Putin este unul dintre cei mai puternici lideri politici în clipa de față. În ultimul timp, este în atenția populației din întreaga lume, încă de când a declanșat războiul și a invadat Ucriana. Dacă acum se bucură de faimă și are o mare putere, copilăria sa nu a fost deloc roz. A fost un copil sărac, și de mic era agresat de ceilalți copii, potrivit informațiilor oferite de presa internațională.
Pe social media circulă foarte multe informații despre trecutul celui mai controversat personaj din sfera politică. Oamenii au rămas uimiți de inocența și modestia care era citită pe chipul copilului Vladimir Putin.
Imagini rare din copilăria lui Vladimir Putin
Pe platforma TikTok, locul unde circulă foarte multe informații, a fost postat un clip video cu un colaj format din fotografii cu Vladimir Putin. Acestea surprind înfățișarea lui din anii copilăriei și ai adolescenței.
@iasminasiincaceva Răspunde lui @lavinia_kitty2 Provocare acceptată 👌 ❤ #vladimirputin #lider #russia🇷🇺 #childphotography #viral #fyp #nowandthen
Vladimir Putin, copilărie plină de tristețe
Liderul rus a fost mereu un personaj cât mai discret, despre care nu s-au știut foarte multe informații. Născut pe data de 7 octombrie 1952 în Leningrad, St. Petersburg de azi, Vladimir Putin nu a avut parte de o copilărie frumoasă.
În cartea pe care a publicat-o în anul 2000, „In First Person: An Astonishingly Frank Self-Portrait”, Vladimir Putin a povestit momente dramatice din copilăria sa.
„Erau hoarde la intrarea în casă. Eu şi prietenii mei îi fugăream cu bête. O data, am văzut un şobolan uriaş şi l-am alergat pe hol, l-am prins într-un colţ, iar atunci, animalul a sărit pe mine. Am avut noroc că am fost mai rapid şi am reuşit să intru în casă şi să închid uşa înainte să ajungă la mine.”, a povestit Vladimir Putin în cartea sa.
Lupta cu șobolanii din casă, participarea tatălui său în Al Doilea Război Mondial și mama lui care a fost pe cale să-și piardă viaa din cauza foamei, sunt doar câteva dintre amintirile gri ale liderului rus.
„Mama a leşinat de foame. Oamenii au crezut că a murit şi au pus-o la un loc cu alte cadavre. Din fericire, s-a trezit la timp.
Acum 50 de ani, străzile din Leningrad m-au învăţat o regulă dură: dacă o luptă e inevitabilă, tu trebuie să dai primul pumn.”,a mai scris liderul rus, în cartea pe care a publicat-o.