Regretatul Benone Sinulescu și-a dedicat întreaga viață muzicii populare. Acesta va rămâne o legendă vie a muzicii populare care a lăsat în urma sa sute de cântece populare despre dor și dragoste, îndrăgite la superlativ de public.

Benone Sinulescu a trecut în neființă. Una dintre stelele muzicii populare, Benone Sinulescu, în vârstă de 84 de ani, a decedat la spital în cursul zilei de joi, 18 noiembrie 2021. De duminică, 14 noiembrie 2021, interpretul de muzică populară s-a aflat în spital, întrucât starea sa de sănătate se înrăutățise, din cauza problemelor medicale pe care le avea. Acesta suferea de pneumonie, fiind chiar cauza care a provocat moartea acestuia. Medicii au încercat pe cât posibil să-i salveze viața artistului, însă în zadar.

În tinerețe, Benone Sinulescu a avut un complex pe care a reușit să-l mascheze. Din cauza faptului că avea calviție, faimosul artist a purtat peruci ani de-a rândul.

Benone Sinulescu și misterul perucilor
arhivă

„[…] Le am undeva pe la Sibiu. Acum, când mă uit în urmă, mă gândesc cât de țăcănit am fost că le-am purtat”, a declarat Benone Sinulescu pentru Click.ro. 

Benone Sinulescu a dat foc la peruci?

Benone Niculescu a avut o colecție răsunătoare de peruci. Acesta le purta în vremea tinereții ca să-și mascheze chelia. În perioada comunistă, Benone Sinulescu a făcut furori. Publicul îl iubea, era tânăr, frumos și avea toată lumea la picioare, umplând stadioane în repetate rânduri!

Ei bine, după ce a trecut Revoluția, îndrăgitul cântăreț de muzică populară, a pus piciorul în prag. A renunțat la peruci. În felul acesta, a lansat un nou trend care l-a ajutat să câștige mai mulți simpatizanți. Artistul investise în colecția de peruci sume colosale la vremea respectivă! Cu toate acestea, Benone Sinulescu a mai păstrat câteva pe care le-a dus la locuința sa de la Sibiu.

„Unele dintre ele, care mi s-au părut mai deteriorate, le-am dat foc, mai am unele, cred că am mai rămas cu 20. Perucile erau un supliciu pentru mine, din cauza transpirației ieșeam din sălile de spectacol ca un șobolan”, a declarat marele solist pentru un post de televiziune, acum ceva timp.