Un autobuz electric double-decker a fost cuprins de flăcări în timpul orei de vârf de dimineață în sud-vestul Londrei. Serviciile de urgență au fost chemate pe Wimbledon Hill Road/Alwyne Road în Wimbledon puțin după ora 07:20 GMT.

Evacuare Rapidă și Fără Victime:

Un autobuz electric double-decker a fost cuprins de flăcări în sud-vestul Londrei, în zona Wimbledon, pe data de 11 ianuarie, în timpul orei de vârf, în jurul orei 7:20 dimineața. Martorii au relatat că au auzit o „explozie uriașă” și au descris scene dramatice. Autobuzul ardea pe ruta 200, care circulă între Mitcham și Raynes Park.

La locul incidentului au intervenit trei mașini de pompieri și aproximativ 15 pompieri de la stațiile de pompieri Wimbledon, New Malden și Wandsworth. Un cordon de 25 de metri a fost pus în loc ca măsură de precauție, iar închideri de drumuri au fost de asemenea efectuate.


Poliția Metropolitană a fost chemată la fața locului la ora 7:23. Au fost confirmate faptul că nu au existat răniri și au mulțumit comunității locale pentru răbdarea și cooperarea lor pe măsură ce serviciile de urgență lucrau la fața locului. A fost declarat un incident critic, iar oamenii au fost sfătuiți să evite zona datorită congestiei rutiere și a închiderilor de drumuri.

Serviciul de Ambulanță din Londra a confirmat de asemenea că nu au fost persoane rănite în incident. Autobuzele electrice au fost introduse în capitala Angliei în 2014 și acum există aproximativ 1.000 de autobuze cu emisii zero în funcțiune în Londra, majoritatea fiind vehicule electrice, conform Transport for London (TfL).

Max Pashley, un localnic, a spus pentru City A.M.:”Am auzit o bubuitură imensă. Am fost terifiați.”

Ancheta în Desfășurare:

Tom Cunnington, șeful dezvoltării afacerilor cu autobuze TfL, a declarat: „Siguranța este prioritatea noastră principală și lucrăm cu operatorul, London General, și cu producătorul autobuzului, Switch, pentru a investiga ce s-a întâmplat.”

Închiderile de drumuri și cordoanele sunt în vigoare și se așteaptă să rămână așa pentru ceva timp. Un purtător de cuvânt al Poliției Metropolitane a spus: „Le mulțumim comunității locale pentru răbdarea și cooperarea lor în timp ce serviciile de urgență lucrează la fața locului.”

Oamenii sunt sfătuiți să evite zona. Un cordon de 25 de metri și închideri de drumuri sunt în vigoare, care se așteaptă să rămână pentru mare parte a dimineții.

Un purtător de cuvânt al poliției Metropolitane a spus: „Le mulțumim comunității locale pentru răbdarea și cooperarea lor în timp ce serviciile de urgență lucrează la fața locului.”