Uneori imaginația nu are limite. Un italian este acuzat după ce s-a prezentat la centrul de vaccinare purtând un braț fals, din silicon!

Atât de hotărât era să evite înțepătura, dar totuși să obțină certificatul verde, încât este posibil ca anti-vaxxerul să fi plătit sute de euro pentru proteza din silicon. Episodul bizar de la un centru de vaccinuri din Biella, un oraș apropiat de Torino, a avut loc la o săptămână după ce Italia a anunțat noile măsuri. Măsurile luate interzic persoanelor nevaccinate să participe la o serie de activități sociale, culturale și sportive.

1. A fost aproape să reușească

Imaginația unora nu are limite! Cum a încercat un italian să fenteze obținerea certificatului verde
Pinterest

Povestea a început după îndeplinirea formalităților birocratice, inclusiv semnarea unui formular de consimțământ în fața unui medic. Bărbatul în vârstă de 50 de ani, s-a așezat și și-a ridicat mâneca cămășii. În acest timp ce un asistent sanitar se pregătea să-i administreze vaccinul.

Inițial, asistentul sanitar nu a observat nimic ciudat, deoarece siliconul arăta asemănător cu pielea. Dar după ce s-a uitat mai atent și a atins brațul, asistentul i-a cerut bărbatului să-și scoată cămașa. Planul nu a funcționat. Bărbatul, care nu a fost numit, a încercat apoi să-l convingă pe asistentul sanitar să închidă ochii.

„M-am simțit ofensată ca profesionist”, a declarat Filippa Bua pentru La Repubblica. „Culoarea brațului m-a făcut să îndoiesc, așa că l-am rugat pe bărbat să-i descopere restul brațului stâng. Era bine făcută, dar nu era aceeași culoare.” . Bărbatul i-a spus: „Ți-ai fi imaginat că aș avea un asemenea fizic?”. Filippa Bua a spus că nu putea vedea venele bărbatului: „La început am crezut că am făcut o greșeală, că a fost un pacient cu un braț artificial”.

2. Autoritățile au acționat rapid

La Repubblica a sugerat că incidentul s-ar putea să nu fi fost unul unic, citând un mesaj recent pe rețelele de socializare care ar fi putut fi scris de bărbatul din Biella.

„Promptitudinea și priceperea lucrătorului sanitar au distrus planurile acestei persoane, care va trebui acum să răspundă justiției”, a declarat Alberto Cirio, președintele Piemontului, într-o declarație comună cu Luigi Icardi, consilierul regional pentru sănătate.

Postarea de pe Twitter a prezentat un costum de jumătate de corp din silicon pentru piept, complet cu brațe și gât false, care a fost vândut pe Amazon pentru 488 de euro. Alături de imagine era și mesajul: „Dacă merg cu asta, vor observa? Poate că sub silicon îmi voi pune chiar niște haine suplimentare pentru a evita ca acul să ajungă în brațul adevărat.” Cirio și Icardi au spus că acest caz ar putea fi catalogat drept unul amuzant, dacă nu ar fi vorba despre un gest de o gravitate enormă.

„Este inacceptabil în fața sacrificiului pe care pandemia îl face să plătească întreaga comunitate”, au adăugat Cirio și Icardi.