Așa cum știe toată lumea, Regele Charles a venit în vizită în România, la puțin timp după ce a fost încoronat rege.

De fapt, este prima oprire pe care care o face de când are acest statut. Charles a fost primit la Cotroceni cu o ceremonie fastuoasă la care au luat parte 300 de invitați.

Regele Charles al Marii Britanii se află în România. Acesta a venit să viziteze Viscri, satul în care are și o cază. Suveranul este îndrăgostit de România și are numai cuvinte de laudă la adresa țării noastre. La venirea în țară, la Cotroceni, s-a organizat o ceremonie specială, la care au fost invitate nume importante.

Pe lista invitaților s-au aflat personalități precum Elisabeta Lipă, Mihai Covaliu, Simona Radiş sau Anamaria Popescu. Așa cum au remarcat mulți, marele absent a fost nimeni altul decât Ilie Năstase. Marele tenismen nu a lipsit pentru că ar fi fost ocupat cu alte treburi, ci pentru că, potrivit spuselor lui, nici măcar nu a fost invitat.

Ilie Năstase, marele absent de la ceremonia de primire a Regelui Charles, la Cotroceni. „Nu sunt dorit acolo”

Ilie Năstase: „Regele Charles nu știa că sunt român”

Invitația nu a ajuns la el nu din cauza unei omisiuni, ci din cauza faptului că nimeni nu l-a dorit acolo. Motivul?! Ilie Năstase ar fi mult prea sincer, iar uneori, această sinceritate poate fi dură pentru cei din jurul lui.

„Mă bucur că Regele Charles se simte ataşat de ţara noastră, mai ales că ştiu că are o proprietate în Viscri. Legat de recepţie, nu am fost invitat, pentru că eu nu sunt iubit la Palatul Cotroceni, deoarece spun lucrurilor pe nume, iar oamenii care spun lucrurilor pe nume sunt considraţi incomozi.

Pe actualul Rege l-am cunocut în urmă cu ceva timp, când a venit în România la un muzeu. I-am fost prezentat de fostul prim-ministru Ponta şi era foarte încântat să mă cunoască, mai ales că-i place tenisul şi ştia multe despre activitatea mea.

Dar glumind mi-a zis că nu ştia că sunt român. Răspunsul meu a venit spontan, explicându-i că mai sunt şi astfel de români”, a declarat Năstase la Orange Sport.

Însă, chiar dacă nu a participat acum la ceremonia dedicată Regelui Charles, Ilie Năstase și suveranul s-au mai întâlnit. Totul se întâmpla cu mult timp în urmă, la un muzeu. Lui Charles nu îi era deloc străină figura lui Năstase și nici cariera sa.

Atunci când s-au întâlnit, Ilie Năstase a fost complimentat pentru toate perfomanțele sale și pentru tot ce a făcut de-a lungul carierei. Așa cum se știe, deja, acesta este unul dintre numele cele mai reprezentative pentru România, alături de cel al Nadiei și al lui Hagi.