Fostul tenismen Ilie Năstase a vorbit, într-un interviu, despre o situaţie complicată din viaţa sa. Năstase povesteşte de anii ’72, în perioada Cupei Davis de la Bucureşti.

Reclamă

Fostul mare tenismen a fost la un punct de a intra într-un scandal din cauza asemănării cu un alt bărbat italian căruia i-a împrumutat maşina sa, iar acesta s-a plimbat peste tot prin București, în timp ce securitatea l-a urmărit peste tot.

Reclamă

Fostul mare sportiv a povestit că el stătea în cameră cu Ion Țiriac, când italianul își făcea viața prin București, alături de tot felul de domnișoare.

Tot ce se întâmpla cu maşina a fost aflat de soţii Ceauşescu, cei care au aflat că Năstase urmează să facă blat la finala Davis.

„Cert este că după meci, Ceauşescu a primit ambele delegaţii la Comitetul Central. Eu, în ziua imediat următoare, trebuia să plec la Barcelona. Aveam un turneu acolo. A fost motivul pentru care am stat destul de puţin la întâlnirea de la Comitetul Central, dar şocul cel mare l-am avut la ieşirea din clădire.

Chiar la ieşirea din clădire, de zid, stătea rezemată o doamnă. Nu mi-am dat seama cine este. Eu mă îndreptam spre maşină. Mă pregăteam să plec. Când, la un moment dat am auzit: Tovaraşu’ Năstase, putem sta puţin de vorbă? Când m-am intors, am îngheţat. Era chiar Elena Ceauşescu. Mi-a spus doar atât: Copile, poţi merge liniştit. Eu şi Nicu ştim că nu ai vândut meciul. Ştim că eşti patriot şi eşti cu sufletul pentru ţară. Vă daţi seama cât de diabolici puteau fi unii oameni. Acele rapoarte ajunseseră, probabil, pe masa celor doi. Iar eu eram total nevinovat”, a declarat Ilie Năstase pentru SportNews.