Mai exact, după ce a văzut că obligativitatea prezentării certificatului verde la locul de muncă a fost respinsă se senatori, Florin Cîțu a decis să ia măsuri urgente. Acum, proiectul de lege respectiv va merge la Camera Deputaților, care este for decizional în acest caz. Din acest motiv, liderul PNL a anunțat că va avea grijă ca parlamentarii liberali să fie prezenți la dezbateri și să voteze acest document pe care mai mult de jumătate dintre români nu și-l doresc.

Florin Cîțu susține că acest proiect este important și trebuie aprobat, explicând că inițiativa va ajuta țara noastră să treacă peste gravitatea situației produse de valul patru al pandemiei de coronavirus.

„Am aflat că deşi am votat pentru introducerea certificatului verde în forma în care este acum la Senat, proiectul nu a trecut. Vom continua la Camera Deputaţilor. Este un proiect important, care trebuie aprobat, care ajută România să depăşească acest moment şi voi avea grijă ca la Camera Deputaţilor parlamentarii PNL să fie prezenţi, să voteze tot”, a arătat premierul într-o declaraţie acordată presei.

Mai mulți politicieni, împotriva proiectului de lege

Mai mulți politicieni s-au arătat împotriva acestui proiect de lege, iar în timpul dezbaterilor din Parlament a avut loc un scandal monstru. Senatorul PSD, Streinu Cercel, a anunțat că nu susține acest proiect fiindcă este greșit conceptual.

 „Atât cei vaccinați, cât și cei nevaccinați se pot infecta la fel de ușor. Noi introducem discriminare prin vaccinare”, a declarat Cercel, în plenul Senatului.

Claudiu Târziu, de la AUR, a declarat că parlamentarii votează împotriva poporului, ceea ce înseamnă că România se întoarce la dictatură.

Nici Diana Șoșoacă, senator independent, nu a stat departe de acuzațiile grave. Aceasta susține că numai evreii erau obligați să prezinte un act atunci când voiau să intre în alimentară. Președintele Senatului, Anca Dragu, i-a tăiat microfonul Dianei Șoșoacă. Nu este prima dată când senatoarea nu este lăsată să își ducă până la final ideile.