Iga Swiatek, numărul unu mondial, a câștigat, sâmbătă, pentru a treia oară consecutiv turneul de la Roland-Garros. Ea a învins-o în finală, scor 6-2, 6-1, pe Jasmine Paolini, cap de serie numărul 12 și finalistă pentru prima dată la un turneu major.

Swiatek a dominat pe parcursul a o oră și opt minute și a devenit prima femeie din ultimii 10 ani care a câștigat trei titluri consecutive la oricare dintre cele patru turnee de Grand Slam. Performanța a fost reușită anterior de Serena Williams în perioada 2012-2014, la US Open.

„Este o realizare incredibilă pentru mine și sunt extrem de mândră de acest moment,” a declarat Swiatek după meci.

Swiatek este, de asemenea, prima jucătoare care câștigă trei titluri consecutive la Roland-Garros după Justine Henin în 2005-2007 și doar a treia care reușește acest lucru din toate timpurile. Monica Seles a realizat și ea acest lucru în perioada 1992-1994.

„Roland-Garros este un turneu special pentru mine, iar să reușesc această performanță este un vis devenit realitate,” a adăugat Swiatek.

Cu 21 de victorii consecutive la acest turneu, Swiatek se plasează pe locul al patrulea în topul celor mai lungi serii de victorii la această competiție în Era Open, după Chris Evert (29), Monica Seles (25) și Justine Henin (24).