A trecut mult timp de la ancheta făcută de Direcția de Sănătate Publică Caraș Severin la Clinica Nera, unitatea medicală unde Petrică Mâțu Stoian a făcut un tratament specific post-COVID. Aceasta a fost avertizată și amendată, însă continuă să funcționeze.

În cazul decesului regretatului artist a fost deschis și un dosar penal pentru ucidere din culpă. Însă, nu a contat pentru ei. Din contră, pentru a avea parte de clienți mai mulți, reprezentanții Fundației Sf. Irina oferă și reduceri. Aceștia susțin că tratamentul în camera hiperbară este indicat, deși mai multe cazuri cu probleme arată că nu.

Care este rata de succes a tratamentului post COVID-19

Reprezentanții clinicii au recunoscut că nu întotdeauna tratamentul are succes. Deși clinica face reclamă în continuare, iar o parte din angajați nu recunosc, tratamentul poate pune viața în pericol. Un alt exemplu este chiar medicul specializat în terapia cu oxigen hiperbar. Acesta a fost victima tratamentului, ca și artistul Petrică Mîțu Stoian.

„Medicul drd asist. univ. Bogdan Matei este medicul nostru pe terapie hiperbară pentru care deține drept de liberă practică recunoscută de Ministerul Sănătății prin absolvirea examenului de competență în medicină hiperbară. (…) La Clinica Nera au fost realizate cca 4500 de sesiuni de terapie hiperbară pentru pacienți şi au avut loc doar două barotraume (din care o barotraumă a fost a medicului cu competență hiperbară). La Clinica Nera nu a murit niciun pacient. Aducem la cunostință opiniei publice că barotraumele au o probabilitate extrem de mică (0,02%) și apar spontan în timpul sau imediat după terapie. Atunci când apar nu sunt cauzatoare de deces.”, au declarat reprezentanții clinicii Nera.

Ies la iveală detalii șocante legate de moartea lui Petrică Mâțu Stoian. Ce s-a aflat, acum, despre medicii din cauza cărora i-au „explodat” plămânii artistului
Facebook

Clinica Nera a fost avertizată și amendată

Clinica Nera din Drobeta Turnu Severin a primit un termen în care să remedieze aceste probleme, după care controlul va fi repetat. Astfel, unitatea medicală a fost amendată cu 80.000 de lei:

-30.000 de lei pentru nerespectarea de către personalul unității a protocoalelor și procedurilor medicale;
-40.000 de lei pentru nerespectarea obiectului de activitate înscris în autorizația sanitară de funcționare
-10.000 de lei pentru nepăstrarea probelor de alimente, conform legislației în vigoare.

Petrică Mîţu Stoian s-a stins din viață sâmbătă seara la spitalul din Reșița. Artistul era vaccinat anti-COVID-19 cu schema completă, dar după ce a trecut prin boală a început o terapie post-COVID-19.