Reclamă

Salată de crudități pentru o friptură deosebită:

Ingrediente

  • 3 morcovi medii
  • o țelină mare (rădăcină)
  • zeamă de lămâie
  • 2-3 linguri de maioneză
  • Piper & sare

Mod de preparare:

  • Curată și rade morcovii și țelină pe răzătoarea mică.
  • Combină legumele rase cu maioneză și zeamă de lămâie.
  • Gustă și condimentează cu sare și piper.

O friptură care merge perfect cu o Fetească albă demisec

Set 6 pahare vin alb cu picior Pasabahce Diamond 190 ml

Iepure cu smântâna rețetă din Banat

Friptură din cane de iepure

  • spinarea de la un iepure mare
  • 100 g slănină afumată
  • 1 căpățână de usturoi
  • 1 lingură unt
  • 1 ceașcă smântână
  • 1 ceașcă zeamă de carne
  • 1 linguriță făină
  • sare&piper
  1. Pentru friptura de iepure cu smântână și usturoi se frige iepurele la tavă. Când este gata, se scoate din tavă și se ține la cald, acoperit.

  2. Se scurge untul care a servit la fript, în tavă rămânând numai sosul pe care l-a lăsat friptură. Acesta se subțiază cu puțină zeamă de carne și se lasă să dea în fiert.

  3. Se adaugă smântână amestecată cu făină și se fierbe la foc mic,amestecând mereu ca să se ia toată rumeneala din fundul tăvii.

  4. Se trece sosul prin sită și se toarnă în farfurie, peste friptură.

    În funcție de preferințe se poate adaugă, înainte de a pune smântână,și zeamă strecurată de la marinată.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro