Reclamă

Multe dintre femei apelează la această metodă contraceptivă ca la o salvare de la a sista o sarcină nedorită. Din nefericire, anticoncepționalele nu doar protejează în acest sens ci vin la pachet cu o serie de factori negativi pentru organism.

Tratamentul nu trebuie luat prin prisma exemplelor din jur

Cel mai grav este însă că în prezent, tratamentul cu anticoncepționale este luat de către multe dintre femei „după ureche”, în funcție de indicațiile persoanelor apropiate de exemplu. Medicația de acest gen este acordată doar de către medicul specialist, în urma unei consultații și a analizelor medicale. Un tip de tratament nepotrivit poate duce la complicații pe termen lung.

Risc sporit de accident vascular

Este cunoscut faptul că un tratament cu anticoncepționale a fost conceput ca fiind unul pe termen lung. Printre efectele pe care hormonii conținuți de acestea le au este și acela de a face sângele hipercoagulabil, ceea ce înseamnă că riscul ca persoana care ia pilula orală are șanse crescute de a suferi un accident vascular ischemic. De aici până la un infarct cerebral este doar un pas.

De altfel, acesta este și cel mai alarmant dintre efectele adverse ale anticoncepționalelor, urmat de infertilitate și chiar endometrioza sau o a doua boală a secolului în rândul femeilor.

Consumate pe termen lung pot duce la infertilitate

Într-un secol în care infertilitatea cunoaște cifre alarmante, contraceptivele se numără printre factorii care pot duce spre primirea unui astfel de diagnostic dureros.Un studiu recent a arătat că fertilitatea unei femei nu va mai fi niciodată ca înainte de a începe un astfel de tratament cu anticoncepționale. Cu toate acestea, farmaciile abundă de numeroase tipuri de contraceptive, de la pilule orale până la unguente care promit un procent protecție de 99%.Au existat însă cazuri ca inclusiv sarcina să se formeze deși tratamentul cu anticoncepționale a fost urmat întocmai.


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro