Reclamă

Tradiția spune că masa de Revelion trebuie să conțină neapărat pește. Fie că alegi să îl introduci la aperitive sau la felul principal, peștele nu trebuie să lipsească din meniul pregătit pentru noaptea dintre ani.

Meniu pe bază de pește pentru Revelion

Dacă preferi aperitivele din pește, poți opta pentru icre. De asemenea, pasta de pește este un preparat absolut delicios care ca cuceri pe oricine. Ambele variante se prepară extrem de ușor astfel că nu ai nevoie de prea mult timp pentru realizarea întregului meniu.

Dacă vrei să prepari peștele pentru felul principal servit la masa de Revelion, optează pentru o rețetă pregătită la cuptor. În acest mod, vei păstra preparatul cald până la momentul servirii.

Rețeta pastă de pește

Aperitivul se servește deseori la mănăstiri în perioadele de dezlegare la pește. Pasta de pește se poate prepara cu succes cu sardine sau ton din conservă. Ai nevoie de 2 conserve de pește, după preferințe, unt, sare, piper,lămâie și ceapă roșie.

Scurge conținutul conservei de ulei sau de saramură. Zdrobește cu ajutorul furculiței peștele peste care adaugă două cuburi de unt, sare, piper, ceapa tocată. Stoarce jumătate de lămâie peste acest amestec. Pasta de pește se poate servi pe pâine prăjita, precum în cazul bruschetelor.

Crap la cuptor în crusta de sare

Una dintre cele mai delicioase preparate din pește este în mod cert această variantă. Crapul pregătit la cuptor în crusta de sare va fi un deliciu pe masa de sărbătoare. Se prepară extrem de simplu și este în mod cert un fel de mâncare pe placul tuturor.

Pentru a-l prepara ai nevoie de :

-1 crap de 1-2kg;

-600 grame sare;

-lămâie;

Alege un pește proaspăt pentru prepararea acestei rețete. Crapul este un pește cu o carne extrem de gustoasă. Spală-l bine și scurge surplusul de apă.

Într-un vas separat amestecă sarea cu puțin vin alb astfel încât să formezi o consistență cremoasă.

Așează crapul pe o tavă, apoi începe să îl acoperi în sare.

Peștele va extrage doar puțină sare din întreaga crustă, astfel că nu trebuie sa îți faci griji că vei obține un preparat prea sărat.

După 1:30 de minute la cuptor, vei obține un preparat absolut delicios.


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro