Reclamă
Reclamă

Actorul şi cântăreţul israelian Idan Amedi, cunoscut pentru rolul său din popularul serial „Fauda”, difuzat pe Netflix, a dat publicității filmări din spital, din timpul procesului de reabilitare medicală după ce a fost grav rănit de o explozie în luptele din Gaza.

Amedi a mărturisit că îi este greu să privească imaginile și să retrăiască momentele, și că își dă seama că „nimic nu este garantat în această viață”. „Cu toții am învățat acest lucru din proprie experiență în ultimul an. Această țară, oamenii ei, sentimentul de siguranță, răsăritul, apusul, emoția unei mame pentru fiul ei care reușește să meargă câțiva metri la vârsta de 35 de ani,” a scris Idan pe rețelele de socializare, potrivit israelnationalnews.com.

„Nimic nu este garantat. Totul valorează cât întreaga lume,” a adăugat Amedi şi a spus că a trecut jumătate de an și încă privește filmările din spital de câteva ori la câteva zile pentru a-și aminti că totul este un miracol.

Reclamă

„Să mă întorc la muzică, să mă uit la fotbal cu prietenii, să-mi duc fiica la lecții de înot, să râd, să plâng, să-mi fie dor de cei care nu mai sunt aici. Nimic nu este garantat în această viață. Chiar dacă uneori uit,” a concluzionat Amedi.

După ce a fost externat, Amedi a povestit joi jurnaliștilor despre incidentul în care și-au pierdut viața șase dintre camarazii săi. Vedeta, în vârstă de 35 de ani, fusese transportată cu un elicopter la un spital din apropiere de Tel Aviv. „Am ajuns aici ars și plin de funingine, în comă indusă și ventilat artificial,” a declarat Amedi. „Nu au putut să mă identifice, pe bilet scria necunoscut de 22 de ani.”

Amedi este rezervist în IDF în departamentul de inginerie de luptă. Soldații plănuiseră să detoneze o zonă cu tuneluri pe 8 ianuarie, însă din motive necunoscute s-a produs o explozie. Actorul și-a cerut scuze în lacrimi camarazilor săi care și-au pierdut viața în explozie.

Amedi a devenit cunoscut la nivel internațional grație serialului „Fauda”, în care îl interpretează pe agentul Sagi Tzur dintr-o unitate israeliană specializată în operațiuni sub acoperire împotriva teroriştilor. Un alt membru al echipei din „Fauda” a fost ucis de o bombă în timpul unei operaţiuni în Fâşia Gaza în luna noiembrie. Serialul „Fauda” se axează pe conflictul dintre israelieni şi palestinieni, iar cel de-al treilea sezon are acţiunea plasată în Fâşia Gaza.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro