Reclamă

Toate femeile își doresc să rămână mereu tinere, să aibă o piele catifelată, tenul să fie neted iar ridurile să apară cât mai târziu. Pentru acest lucru, tratamentele de înfrumusețare nu sunt îndeajuns, este nevoie și de o alimentație corectă. Alimentele pe care le consumăm trebuie să aibă cât mai multe vitamine și minerale. Totodată, să provină din locuri cât mai sigure, pentru a nu conține substanțe chimice.

S-a demonstrat că vârsta reală a corpului nostru este dată de stilul nostru de viață. Astfel, o dietă dezechilibrată, plină de mâncare tip fast food și zaharuri, consumul de alcool și lipsa de mișcare, vor face ca organismul nostru să pară îmbătrânit. Totodată, nu vom avea energie și se va vedea acest lucru.

„Fumatul, zahărul, pesticidele, stresul, consumul de alcool, expunerea la radiații ultraviolete și la agenții poluanți din mediu se numără printre factorii responsabili de îmbătrânirea precoce.”, au anunțat specialiștii.

Cu ajutorul unui stil de viață echilibrat, unde o dieta corectă se îmbină cu mișcarea, putem avea un proces de îmbătrânire mai lent. În acest fel, alimentele ce conțin vitamine și minerale sunt recomandate pentru a fi consumate cât mai frecvent. Mai jos este o listă cu ceea ce ar trebui să consumăm pentru a rămâne tinere.

Sursa foto: Pixabay

Alimente care te mențin tânără și încetinesc procesul de îmbătrânire

  • Ciocolata neagră conține magneziu, vitamină de reduce stresul și îmbunătățește calitatea somnului.
  • Spanacul dar și alte legumele cu frunze verzi conțin antioxidanți, minerale și vitamine. Au un efect de detoxifiere și ajuta la ficatul să funcționeze cât mai bine.
  • Peștele gras: somon, ton sau sardine deoarece conține acizi de Omega-3, fier, fosfor, calciu, potasiu și vitamine. Ele oferă elasticitate pielii și o protejează de apariția ridurilor. Se recomandă consumul de două-trei ori pe săptămână.
  • Strugurii negri conțin minerale și fitonutrienți care încetinesc procesul de îmbătrânire al pielii.
  • Rodia conține punicalagin și ajută la păstrarea colagenului din piele.
  • Nucile și oleaginoasele sunt surse bune de grăsimi Omega-3, ajută pielea să fie sănătoasă și îmbunătățește sănătatea intestinală.
  • Fructe de pădure precum zmeură, mure, căpșuni și afine conțin antioxidanți și vitamina C.
  • Roșiile conțin licopen, un fitonutrient care pielea să fie protejată de acțiunile nocive ale razelor ultraviolete.

Printre alimentele care nu sunt recomandate se numără cele procesate sau tratate chimic. Acestea îmbătrânesc pielea și pot avea efecte nocive pentru alte organe. Totodată, îndulcitorii artificiali sau zahărul duc în aceeași direcție. Ele nu sunt recomandată pentru o piele sănătoasă, pe care toate femeile și-o doresc.


Reclamă

Share.

Pasionată de dezvoltare personală, călătorii și citit, ea este atrasă de noutățile și momentele cheie din industria din spațiul public. Andreea face și voluntariat, fiind o persoană implicată în comunitate și în soluționarea problemelor societății căutând să se dezvolte atât pe plan personal, cât si profesional.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro