Trăim perioada în care a alerga după un corp impecabil a devenit o normalitate. Toată lumea vrea o siluetă trasă prin inel, iar în acest sens cele mai multe persoane fac eforturi uriașe de a arăta perfect.
Cum frumusețea cere și sacrificii, cei mai mulți dintre cei dornici sa arate impecabil fug de anumite alimente.
Dacă urmezi o serie de reguli în stilul tău de viață, te poți bucura de orice tip de aliment
Cartofii și pâinea, alimente interzise?
Orice nutriționist este de părere că nu există alimente interzise sau mai puțin sănătoase. Greșit este însă modul în care alegem să le consumăm. Procesul de gătire sau cantitatea de mâncare consumată are un rol definitoriu în acest sens.
Multe persoane se feresc să consume alimente precum cartofi sau pâine. La această listă se adaugă bineînțeles și alte variante. Mezelurile, dulciurile, anumite tipuri de carne, făinoase.
Nu este nimic greșit spun specialiștii să alegem o perioadă în care să stăm departe de anumite alimente. Totuși, nu ar trebui să uităm că organismul nostru a fost construit să aibă nevoie și de carbohidrați sau grăsimi.
În ceea ce privește consumul pâinii sau al cartofilor, lucrurile pot fi extrem de simple.
Un medic celebru în mediul online explică internauților cum se pot bucura de cele două tipuri de hrană.
De altfel, acesta susține că nici pâinea și nici cartofii nu îngrașă dacă sunt consumate într-o astfel de variantă.
CITEȘTE ȘI
Pâinea se îngheață, iar cartofii se consumă reîncălziți
Chiar dacă pare bizară explicația specialistului, aceasta are și un substrat logic. Cartofii și pâinea conțin amidon. De altfel, acesta este motivul pentru care mulți aleg să stea departe de cele două alimente.
Ajuns în intestine, amidonul se transformă în glucoză. Astfel, ajungem rapid să ne îngrășăm.
De altfel, în cazul cartofilor, lucrurile se petrec exact la fel. Putem însa jongla cu acest tip de proces al organismului. Medicul devenit viral în mediul online ne învață cum să facem acest lucru.
În opinia lui, pâinea ar trebui congelată și ulterior decongelată pentru consum. De altfel, cartofii ar trebui lăsați la răcit după prepararea termică. Ulterior, aceștia pot fi reîncălziți pentru a fi consumați.
La baza acestui procedeu stă transformarea amidonului în enzime. Acestea la rândul lor vor fi recunoscute ca fibre. Astfel, putem avea sub control aportul de calorii adus în organism.