InfoCons a realizat un studiu prin care a analizat pateurile de corp puse la vânzare. Rezultatele ar trebui să pună toți românii pe gânduri. Se pare că aceste produse conține foarte puțin ficat de porc și foarte multe E-uri.

Specialiștii InfoCons au investigat 40 de produse de acest tip și au constatat că 77,5% conțin în principal slănină. 72,5% au E-uri, 96,55% au nitrit de sodiu, iar 45% conțin apa ca ingredient principal.

1. Ce conține, de fapt, pateul de porc

Un alt lucru extrem de îngrijorător este faptul că printre pateurile de porc verificate de aceștia, unele conțin alt tip de carne. Astfel, din punct de vedere al ingredientului principal:

  • 45% au în compoziție prim ingredient apa,
  • 37,5% au în compoziție prim ingredient ficatul de porc,
  • 12,5% au în compoziție prim ingredient slănină,
  • -5% au în compoziție prim ingredient alt timp de carne”, este menționat într-un comunicat al InfoCons.

Totodată, din cele 40 de produse analizate, 15% au fost găsite cu proteină animală din porc, slănină și șorici, 37,5% doar cu șorici, 25% doar cu proteină animală de porc.

2. Pateul de porc, plin de E-uri

Și la capitolul E-uri situația este extrem de îngrijorătoare. Se pare că specialiștii au descoperit că 96,55% dintre produsele studiate au avut în componență nitrit de sodiu (E250), 31,03% dintre produsele studiate au avut în componență carmina (E120), 13,79% dintre produsele studiate au avut în componență caragenan (E407), 13,79% dintre produsele studiate au avut în componență trifosfați de sodiu (E451)”, au mai transmis specialiștii InfoCons. Acești compuși sunt foarte nocivi pentru organism.

Specialiștii InfoCons au mai descoperit și faptul că supa la plic este foarte periculoasă pentru organism. Oamenii care consumă acest aliment se supun unui consum uriaș de aditivi alimentari și sare. În 10% dintr-o supă la plic se regăsesc E-uri și 156% mai multă sare decât recomandă experții din cadrul Organizației Mondiale a Sănătății.