În întreaga țară, iarna și-a intrat în drepturi

România este acoperită de zăpadă. Momentul mult așteptat de unii, deloc preferat de alții, a venit. După un Decembrie și câteva săptămâni din Ianuarie cu temperaturi de primăvară, iarna a venit. A nins în majoritatea regiunilor țării, inclusiv în Capitală.  Odată cu acest moment, sezonul de schi se va deschide mâine în mod oficial în Poiana Brașov.

Stratul de zăpadă din mai multe zone ale țării este de peste 15 cm

Iarna a venit mai târziu decât se așteptau românii în acest an. Totuși, ninsoarea a fost puternică preț de câteva ore. Astfel, stratul de zăpadă s-a așezat în toată țara. Autoritățile au fost din nou luate prin surprindere prima ninsoare astfel că drumurile au fost înzăpezite, punând traficul în dificultate. De altfel, nu doar pe șoselele interjudețene s-a circulat greu ci și în orașe.

Ziua a venit cu nervi întinși la maxim mai ales pentru șoferi. Totuși, o categorie de cetățeni sunt de-a dreptul bucuroși de vreme. Este vorba despre iubitorii sporturilor de iarnă. Aceștia au aflat că sezonul de schi se va deschide mâine în Poiana Brașov.

Sezonul de schi se deschide mâine, 28 Ianuarie

După o perioadă îndelungată de amânări, Primăria Brașov a anunțat că iubitorii sporturilor de iarnă se pot bucura mâine din plin de prima zi de schi din acest an. În ultimele zile, administrația pârtiilor a desfășurat ample încercări de a înzăpezi pârtiile cu ajutorul tunurilor de zăpadă. Din nefericire a fost imposibil ca domeniul schiabil să poată fi dat în folosință.

Stratul de zăpadă de pe pârtiile din Poiana Brașov depășește 25 de centimetri. Asta pentru că tunurile de zăpadă au produs în ultimele zile peste 70.000 cubi de zăpadă.

Municipalitatea a pregătit deja ratracurile pentru ca zăpada să fie nivelată mâine, pregătită pentru „avalanșa” de schiori.

Având în vedere că se anunță în continuare ninsori, cel mai probabil stratul de zăpadă va crește pe pârtii.

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.