Reclamă
Reclamă

Ianis Hagi, fiul legendarului fotbalist Gheorghe Hagi, este hotărât să meargă pe urmele tatălui său, înaintea meciului României cu Olanda de la Euro 2024, relatează jurnaliștii de la Le Figaro.

Un număr impresionant de fii de fotbaliști participă la acest Euro 2024. Marcus Thuram, fiul lui Lilian, în echipa Franţei, și Daley Blind, fiul lui Danny, joacă pentru Ţările de Jos. Ianis Hagi face parte din această galerie și este hotărât să urmeze cariera tatălui său. „Sunt fericit şi mândru, dar, mai presus de toate, simt o responsabilitate în plus”, a declarat Ianis.

În vârstă de 25 de ani, Ianis Hagi poartă tricoul cu numărul 10, un omagiu adus tatălui său, şi are experienţa necesară pentru a juca sub presiune. Acum cinci ani el spunea: „În fiecare zi, încerc să muncesc şi mai mult pentru a-i face fericiţi pe fani. Eu şi colegii mei avem datoria să îi facem fericiţi pe români!”.

Reclamă

În meciul cu Olanda, Ianis va bifa a 38-a selecţie pentru echipa naţională. Deși a avut un timp limitat de joc, cu o titularizare şi două apariţii ca rezervă în faza grupelor, el rămâne un membru important al echipei. Este o figură cheie încă de la o vârstă fragedă, după ce s-a format la Academia Hagi.

În 2019, la Campionatul European de tineret, Ianis Hagi s-a remarcat, chiar dacă România a fost eliminată în semifinale de Germania. În vara acelui an, a atras atenția mai multor cluburi renumite, însă RC Genk a fost cea care a plătit aproape zece milioane de euro pentru a-l achiziționa.

După câteva sezoane cu suişuri şi coborâşuri, Ianis a jucat în Italia la Fiorentina, în Belgia pentru Genk şi în Scoţia la Glasgow Rangers. Vara trecută, el a fost împrumutat la Deportivo Alavés.

Într-o grupă E foarte echilibrată, România a depășit Belgia şi a trimis acasă Ucraina, ocupând primul loc. Totuși, tricolorii vor întâlni Olanda, una dintre cele mai bune echipe clasate pe locul trei. „Suporterii noştri sunt incredibili, iar relaţia echipei noastre cu ei este şi ea incredibilă. Acesta este un alt motiv pentru care am jucat bine”, a declarat Ianis Hagi în timpul fazei grupelor.

La Euro 2000, România a fost eliminată de Italia în sferturile de finală. Dacă România va învinge Olanda, Ianis Hagi va egala performanţa tatălui său, căpitanul echipei de atunci.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro