Editura „Hyperliteratura” a decis să scoată de la vânzare cartea proaspăt publicată de George Burcea. Romanul „Scrisoare către Ceaușescu” devenise bestseller-ul acestei edituri, însă au întrerupt colaborarea din cauza unor reacții nervoase exagerate ale scriitorului în contradictoriu chiar cu subiectul despre care a scris.

Cartea fostului soț al Andreei Bălan abordează tema violenței domestice din perioada comunistă. Vedeta atinge un subiect sensibil despre traumele pe care le-au trait femei precum mama, bunica lui, dar și el însuși din cauza agresivității fizice din partea genului masculin.

Ce a provocat retragerea romanului de pe piață?

Psihicul bărbatului a cedat într-un mod inadmisibil, din cauza unor cometarii puerile din partea unor femei. Acestea l-ar fi luat la mișto pentru că gătește, însă nimic nu poate explica reacțiile care au urmat. Burcea și-a pierdut cumpătul chiar în timp ce era pe un live pe Instagram, unde actorul a instigat la violența feminină despre care se mândrea că nu o acceptă.

„Unele femei merită să fie bătute de bărbați”, a repetat vedeta pe live.

Ce a urmat a fost război! George Burcea a fost demolat peste tot pe internet după asemenea afirmații, mai ales că el însuși este tatăl a doua fetițe superbe pe care le are împreună cu Andreea Bălan. Când scandalul a ajuns la urechile editurii, nici aceasta nu a stat pe gânduri și i-a retras cartea, oferind și explicații.

„Această hotărâre vine ca un gest firesc împotriva promovării unor astfel de comportamente publice, paradoxal, vorbind despre o carte care tratează exact violența domestică” a transmis editura care a publicat cartea actorului.

„Hyperliteratura” a acționat imediat. Cartea lui George Burcea nu mai poate fi cumpărată de nicăieri
Instagram

George Burcea și-a spălat păcatele

În urma mesajului postat pe Facebook de Andrei Ruse, directorul editurii la care a apărut cartea lui Burcea, se pare că vedeta a mai primit o șansă pentru a-și explica comportamentul grotesc și inadecvat prestanței pe care o avea romanul realizat de el.

„Nu, dragilor, nu sunt de acord sub nicio formă cu ce a zis George Burcea. Voi avea una-două, zece, dacă va fi nevoie, discuții cu el, încât să înțeleg că a fost o greșeală. O rătăcire. Vreau să fie așa. În caz contrar, cu siguranță voi opri această colaborare. Asta este așadar poziția mea fermă. Punct”,  a scris Andrei Ruse pe pagina sa de Facebook.

Astfel, Burcea și-a cerut scuze public pe Instagram față de toate femeile pe care le-a jignit, față de fiicele lui, față de iubită și mamă. Părerile de rău și promisiunile făcute parcă în stil electoral nu prea au avut succes la fane.

Din nefericire, nu se știe dacă pe viitor bestseller-ul va rămâne sau nu afectat de acest incident. Citește ce a scris George Burcea pe Instagram.

„Hyperliteratura” a acționat imediat. Cartea lui George Burcea nu mai poate fi cumpărată de nicăieri
Instagram