Hunter Biden, fiul președintelui american, a fost găsit vinovat, marți, de un juriu federal în procesul în care era acuzat de deținerea și cumpărarea ilegală a unei arme de foc. Conform CNN și BBC, fiul președintelui SUA a fost condamnat pentru toate cele trei capete de acuzare.

Juriul federal l-a găsit vinovat pe Hunter Biden de trei infracțiuni: cumpărarea ilegală a unei arme de foc, posesia ilegală a unei arme de foc în perioada în care consuma droguri sau era dependent de acestea.

Deși a vorbit deschis despre lupta sa cu dependența de cocaină, Hunter Biden a pledat nevinovat față de toate capetele de acuzare, anterior. „Da”, a răspuns Joe Biden când a fost întrebat în cadrul unui interviu pentru presa americană dacă va accepta decizia juriului în procesul fiului său, Hunter. Același răspuns l-a dat și când reporterul l-a întrebat dacă exclude posibilitatea să-și grațieze fiul în cazul în care va fi condamnat.

După această condamnare istorică, prima oară când fiul unui președinte american este condamnat penal, Hunter Biden ar putea fi condamnat la până la 25 de ani de închisoare sau amendat cu până la 750.000 de dolari. Fiind la prima abatere, este posibil ca judecătorul să stabilească o sentință mai puțin aspră.

Hunter Biden, singurul fiu supraviețuitor al președintelui Joe Biden, a fost judecat în Delaware pentru trei infracțiuni legate de eforturile sale de a obține o armă de foc în 2018, în timp ce ar fi fost dependent de droguri. Acesta a pledat nevinovat în octombrie anul trecut, după ce a fost pus sub acuzare de procurorul David Weiss.

Hunter Biden este vizat și într-un alt proces, în care este acuzat de fraudă fiscală, ceea ce adaugă la tensionarea situației juridice a acestuia.