Reclamă
Reclamă

HungaroControl este considerat o cauză majoră a creșterii întârzierilor în traficul aerian european, potrivit lui Daniel Liebhart, șeful departamentului de controlori de trafic aerian al sindicatului Vida din Austria. El a afirmat că principala sursă a întârzierilor severe ce afectează multe zboruri în Europa sunt controlorii de trafic aerian ungari și HungaroControl, care sunt nemulțumiți de condițiile lor de muncă.

Cu ocazia preluării președinției Uniunii Europene de către Ungaria, Liebhart a cerut Guvernului de la Budapesta să asigure condiții mai bune de lucru pentru controlorii de trafic aerian ai HungaroControl. „Îi susținem pe colegii noștri maghiari și facem apel la guvernul ungar să nu mai pună obstacole în calea dialogului social,” a declarat Liebhart, controlor de trafic aerian la Austro Control.

Liebhart a criticat dur atitudinea negativa a Guvernului ungar față de dialogul social cu sindicatele și angajații, susținând că diverse măsuri legislative au dus la o deteriorare constantă a condițiilor de muncă pentru colegii din Ungaria. „Colegii noștri ungari lucrează într-un mediu corporativ toxic, care îi determină pe tot mai mulți dintre ei să părăsească nu numai HungaroControl, ci și țara. Controlul de stat al traficului aerian nu este capabil să îndeplinească standardele minime ale forței de muncă în ceea ce privește standardele sociale și salariile,” a explicat Liebhart.

Reclamă

Solicitarea lui Liebhart vine în contextul problemelor accentuate din traficul aerian european, unde întârzierile devin tot mai frecvente. Situația crează disconfort atât pentru pasageri, cât și pentru companiile aeriene, care sunt afectate de întârzierile constante.

În concluzie, Daniel Liebhart a subliniat necesitatea unui dialog social activ și a unor condiții de muncă mai bune pentru controlorii de trafic aerian din Ungaria pentru a reduce întârzierile și a îmbunătăți funcționarea traficului aerian european.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro