Actorul Hugh Grant a încheiat un acord cu News Group Newspapers (NGN), editorul tabloidului The Sun, punând capăt unui proces în care era implicat alături de prințul Harry. Cei doi îi acuzaseră pe jurnaliștii tabloidului de utilizarea ilegală a detectivilor particulari pentru interceptarea telefonului și spargerea locuinței lui Grant.

Tribunalul din Londra ar fi urmat să judece acest caz în ianuarie 2024, dar acceptul actorului de a semna un acord cu NGN marchează o schimbare de direcție. Avocatul său, David Sherborne, a confirmat încheierea acestui acord, evitând astfel disputa în instanță.

Hugh Grant, cunoscut pentru rolurile sale din filmele "Love Actually" și "Notting Hill", a devenit o voce activă în favoarea reformei presei după scandalul interceptărilor telefonice de acum un deceniu. Acesta nu este primul său proces împotriva NGN, având în trecut o dispută similară cu tabloidul News of the World, care s-a încheiat printr-un acord în 2012.

Deși NGN a negat în mod constant practicile ilegale ale angajaților The Sun, acest nou acord cu Hugh Grant ar putea constitui un moment de cotitură. Până acum, grupul de presă a evitat admiterea responsabilității prin încheierea a peste 1.000 de procese similare fără a recunoaște vreo vinovăție.