Reclamă

Trăim în era în care se investește deseori mai mult în marketing decât în produsul promovat. Mai ales în sfera alimentației, acest aspect este tot mai des întâlnit. Dovada clară este că pe rafturile supermarketurilor sunt înșiruite produse cu mii de chimicale și aditivi care pot dăuna sănătății. Președintele de onoare AUR, Călin Georgescu pune accent pe acest aspect ce ține de viitorul sectorului alimentar.

Călin Georgescu este de părere că hrana de calitate va avea un preț scump

Românii mănâncă tot mai prost și mai ales ieftin. Este o realitate pusă pe tapet deja de ani buni. Din cauza faptului că nivelul de trai este unul scăzut, la capitolul economii, românii preferă să taie din bugetul alocat hranei. Astfel, ajung să consume produsele ieftine de pe rafturi, deseori cu ingrediente de calitate îndoielnică. Președintele de onoare al AUR, Călin Georgescu a ridicat de mai multe ori problema alimentației publice.

Social media

Acesta susține că în curând, hrana de calitate va costa o avere. Prin hrana de calitate, acesta se referă la cea provenită direct de la producătorii mici.

Hrana de calitate va fi plătită cu aur. Hrana de calitate, nu alimentele pe care le luam de pe rafturile supermarketurilor. Alea sunt…majoritatea sunt otrăvuri.”, a explicat Călin Georgescu într-un interviu recent.

În ultimele luni, puterea de cumpărare a scăzut enorm

Inflația a explodat în urmă cu câteva luni, iar momentul a coincis cu creșterile de preț în sectorul alimentar. Astfel, alimentele s-au scumpit cu 30%, ducând la scăderea puterii de cumpărare în rândul românilor. Valoarea coșului de cumpărături lunar, pentru o familie cu doi copii a ajuns la peste 8000 de lei. Astfel, foarte puțini români își permit să atingă acest lux. De aici și orientarea către produsele ieftine de pe rafturile supermarketurilor.

Soluția este în mod cert ca fiecare cumpărător să se îndrepte mai mult spre a achiziționa hrana de la producătorii mici, din piețele agroalimentare.


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro