Într-un incident neobișnuit petrecut în districtul Celion din Roma, un tânăr de 19 ani, de origine tunisiană, a fost prins dormind în patul proprietarilor casei pe care tocmai o jefuise. Incidentul a avut loc într-o zonă istorică a capitalei italiene, lângă Colosseum, acolo unde hoțul introdusese în rucsac obiecte în valoare de aproximativ 4.000 de euro.

Când proprietarii au revenit acasă, au fost surprinși să găsească pe intrus dormind profund în patul lor. Aceștia au alertat imediat poliția, care a ajuns în scurt timp și l-a prins pe tânăr fără dificultate. Potrivit relatărilor, proprietarii au crezut inițial că hoțul ar putea fi beat, datorită stării în care se afla.

Hoțul, care nu se afla la prima abatere de acest gen, având antecedente penale pentru furt, se pare că a decis să se odihnească înainte de a părăsi locuința, moment în care a adormit neintenționat. Poliția a catalogat capturarea sa ca fiind probabil una dintre cele mai simplă operțiuni de acest fel.

Provocând o situație neobișnuită pentru forțele de ordine și pentru victime, cazul a devenit rapid subiect de interes pentru presa locală. Obiectele furate, pregătite de tânăr pentru a fi vândute, au fost recuperate datorită intervenției rapide a poliției la locuința afectată.