Horoscopul indian are la bază alt raționament. Acesta se împarte în 36 de perioade, fiecare în parte cu alt semn zodiacal. Fiecărui semn în parte îi sunt atribuite 10 zile.

Reclamă
 1. Lotus: 1-10 ianuarie, nativii aceștia au o fire pozitivă, debordează de optimism. Reușesc să capteze atenția tuturor, fiind foarte spirituali cu un remarcabil talent de-a destinde orice atmosferă, indiferent de încărcătura negativă a acesteia. Cu toate aceste de fel este un introvertit, în ciudat prezenței sale de spirit va prefera să stea deoparte.
 2. Arcaș: 11-20 ianuarie, nativii născuți sub protecția Arcașului au propriul lor univers, departe de lumea exterioară. Chemarea este puternică spre filosofie și visare. În general, dau dovadă, în anumite contexte,  pot fi mult prea sensibili, de cele mai multe ori, preferă să fie înconjurați de liniște.
 3. Vulturul: 21-30 ianuarie, dă dovadă de o acalmie dusă uneori la extrem. Manifestă multă toleranță față de greșelile celor din jur. Cu scopul de a-i corija, va atenționa pe cei din jurul său, dacă fac greșeli.
 4. Caleașcă: 31 ianuarie- 9 februarie, sunt persoane energice, care adoră să experimenteze lucruri noi și să descopere noi teritorii.
 5. Apă: 10-19 februarie, nativul acestei zodii este mândru și sigur pe el, până la încăpățânare. De cele mai multe ori dă dovadă de nervozitate și acționează sub impulsul unor emoții mari. În general, nu știe să fie calculat cu banii și nu îi place să fie contrazis. În ciuda acestui fapt, cei născuți sub semnul acestei zodii pot fi prieteni loiali, care, la nevoie, oferă sprijin benevol.
 6. Perla: 20 februarie- 1 martie,  au o mare nevoie de sprijin și de protecție din cauza vulnerabilității lor. Au o fire boemă și sunt foarte sensibili și susceptibili, fiind ușor de influențat. De aceea, unii vor profita de pe urma purității gândirii lor pentru a-și atinge scopurile.
 7. Corabie, 2-10 martie:  personalitatea aceluia care s-a născut în această zodie este destul de complicată. Deși la prima vedere pare detașat și comunicativ, nu îi plac oamenii. Îi place să joace rolul de conducător datorită firii sale autoritare. Una dintre particularitățile specifice acestei zodii este că se lasă în voia sorții.
 8. Yoghin, 11-20 martie:  este un arhitect cu multe perspective și o intuiție bună, are o fire reflexivă. Are o dispoziție preponderent îndreptată spre latura spirituală a vieții, nefiind deloc interesat de mercantilism. Este înzestrat cu simț practic, perfecționist din fire.
 9. Toporișcă: 21-31 martie, dau dovadă de perseverență și iubire de oameni, de cele mai multe ori debordând de energie. Sunt siguri pe forțele lor pe care le au, iar în unele situații devin intoleranți și rigizi. Cu toate acestea, în relațiile amoroase se dovedesc a fi foarte buni iubiți.
 10. Cal: 1-10 aprilie, este foarte sociabil și îi place să fie înconjurat de cât mai mulți oameni. Detestă singurătatea, uneori alege companii mai puțin benefice. Are o reputație pe care se străduiește să o păstreze intactă. Pune preț mai mult pe aparență și pe părerea celorlalți, mai mult decât la propriile convingeri.
 11. Birjar : 11-20 aprilie

  Are un caracter de căutător și este imprevizibil în ceea ce privește opiniile și atitudinile pe care le are. Îi plac schimbările și are capacitatea de a se adapta mereu la acestea. Are abilități de conducător și dă dovadă de seriozitate.

 12. Foc: 21-30 aprilie, sunt pasionali și au simțul umorului foarte bine dezvoltat. În relațiile cu cei din jur este înțelegător și jovial. Se îndrăgostește foarte ușor, dar sfârșește relațiile cu aceeași ușurință cu care le și începe.
 13. Capră: 1-10 mai, nativii zodiei Capră sunt optimiști și dau dovadă de inteligență. De regulă, aceștia sunt nerăbdători și încep mai multe activități în același timp, uneori fără să le finalizeze. Dau dovadă de multă ingeniozitate, fapt care îi ajută să se dezvolte atât pe plan profesional, cât și pe plan personal. Iese repede din situații grele.

 14. Elefant: 11-20 mai, la prima vedere pare o persoană rece, cu o statură impunătoare. Sub învelișul tare pe care îl poartă ca pe un scut din teama de a nu fi rănit, se ascunde o fire iubitoare, plină de înțelepciune și acalmie.
 15. Fir: 21-31 mai, dotat cu multă inteligență și cu un simț practic care îl ajută să fie de folos în multe situații. De asemenea, este un familist convins și, înainte de a lua o decizie, se consultă cu partenerul de viață.
 16. Pheonix – 1-10 iunie, sunt răbdători și blânzi, firi empatice și foarte oneste, tandri. Sunt oameni cu principii morale bine clădite, care nu vor profita niciodată de bunăvoința celorlalți, sunt bine intenționați.
 17. Diamant: 11-20 iunie,  le place să iasă în evidență mereu, sunt sclipitori în  cercurile sociale în care se învârt. Sunt foarte orgolioși, siguri pe forțele proprii. O altă trăsătură este superficialitatea de care dau dovadă.
 18. Vier: 21-30 iunie, dotat cu multă carismă, oratorul prin excelență. Astrologia hindusă semnalează că această zodie are calitatea de a-i manipula pe cei din jur, din dorința de a-și atinge obiectivele sau pentru atenție, afectivi totuși…
 19. Şarpe – 1-10 iulie

  Șarpele este imprevizibil și lipsit de măsură, plin de el. În general, nu empatizează cu aproapele său și nu știe cât de benefic ar fi ajutorul său. În relațiile de iubire nu este chiar cel mai fidel partener.

 20. Țestoasa: 11-21 iulie, nu prea are prieteni datorită atitudinii sale rezervate, nu este un lucru de care să se plângă, preferă solitudinea. Nativul acesta este o fire harnică și implicată, de aceea e capabilă de cele mai bune rezultate.
 21. Câine: 22 iulie-1 august, acești nativi sunt curajoși și plini de calități. Sunt altruiști. Familist convins, îi place să petreacă cea mai mare parte a timpului alături de ai lui.
 22. Vânător: 2-12 august capabil de a-și asuma riscuri, indiferent de situație. Sub masca jovialității se ascunde un individ autoritar căruia îi place să conducă mereu după regulile jocului său. Este sufletul petrecerii, fiind mereu în centrul atenției și întreținând o atmosferă plăcută
 23. Urs: 13-23 august, persoanele care s-au născut în această zodie debordează de fericire și de optimism. Le place sinceritatea și nu menajează pe nimeni atunci când observă greșeli. Se remarcă prin imaginație bogată și creativitate, în anumite situații
 24. Fecioară: 24 august-2 septembrie, sunt foarte critici atât cu ei înșiși, cât și cu cei din jurul lor. De asemenea, au un spirit analitic foarte bine dezvoltat. Reușesc să descopere vina oricui.
 25. Pană: 3-12 septembrie, răbdarea și toleranța nu sunt tocmai punctele sale forte. De aceea, interacțiunile cu această zodie pot deveni din ce în ce mai dificile. În general, dă dovadă de multă superficialitate în ceea ce privește relațiile cu cei din jurul ei. Nu este interesată de ce simte cel de lângă ea.
 26. Rândunică: 13-23 septembrie

  Rândunica este o persoană disciplinată care nu suportă haosul. Are o viață echilibrată și ordonată supusă unor rigori. Se simte în largul său doar în sânul familiei și lângă prietenii săi.

 27. Balanţă: 24 septembrie-3 octombrie, este o fire sociabilă, dar are puțini prieteni, dar aleși pe sprânceană. Întotdeauna se lasă condus în funcție de propriile principii morale, fără să facă excepție. Este un om onest, cu un comportament exemplar.
 28. Maimuţa: 14-23 octombrie,  face tot ce vrea fără să-i pese câtuși de puțin de părerea pe care o are lumea despre ea. În general, consideră că cei din jurul ei sunt obligați să o servească mereu, indiferent de voința lor.
 29. Delfin: 24 octombrie-2 noiembrie, detestă rutina. Este capabil de aproape orice sacrificiu pentru a-și atinge scopurile. Inteligența de care dă dovadă îl scoate din orice necaz. În relațiile sentimentale este foarte pasional și foarte atașat.
 30. Turn: 3-12 noiembrie, este statornic în relațiile sale și îi place să le ofere persoanelor vulnerabile protecția sa. De asemenea, este o companie de care te vei bucura și poate fi un bun consilier pentru cei aflați la ananghie.
 31. Leu: 13-22 noiembrie, umorul și ironia fină sunt trăsături care îl caracterizează în mod deosebit pe acest nativ. Leul este extrem de curajos și face față cu brio multor obstacole, reușind să-și atingă scopurile.

 32. Pustnic: 23 noiembrie-2 decembrie, are o evoluție spirituală foarte bine trasată. Este avid de cunoaștere și se axează mai mult pe carieră, fără a fi preocupat de gândul de a-și forma o familie. Pe plan sentimental, relațiile nu sunt chiar atât de dificile cum s-ar crede, dacă întâlnește o persoană cu aceleași aspirații ca și el.
 33. Scoica: 3-12 decembrie, are abilități de consiliere, îndeplinind cu succes rolul de psihoterapeut pentru prietenii săi. Oferă sfaturi înțelepte în cele mai multe situații, de aceea mulți apelează la nativii acestei zodii atunci când se află în situații dificile la care nu găsesc o rezolvare.
 34. Metal: 13-21 decembrie

  Nativul acestei zodii este foarte calculat și ia întotdeauna decizii raționale gândindu-se mereu la consecințe. Totuși, concentrându-se prea mult pe acest aspect, Metalul nu se poate bucura pe deplin de prezent.

 35. Funie: 22-31 decembrie, este puternică și statornică, și găsește rezolvări chiar și la cele mai dificile probleme. Cei născuți în această zodie sunt persoane determinate, care știu întotdeauna ce vor de la viață.
 36. Uliu: 4-13 octombrie, cei născuți în această zodie sunt persoane determinate, care știu întotdeauna ce vor de la viață.