Honda atacată de hackeri! Operațiunile din întreaga lume afectate

Honda
Honda

Compania Honda a spus că are de-a face cu un atac cibernetic care are impact asupra operațiunilor sale în întreaga lume.

Compania Honda, atacată de hackeri

„Honda poate confirma că a avut loc un atac cibernetic în rețeaua Honda”, a spus producătorul japonez într-un comunicat, transmite BBC.com

Acesta a adăugat că problema afectează capacitatea companiei de a accesa serverele computerelor sale, de a folosi e-mailul și de a folosi sistemele sale interne.

„Există, de asemenea, un impact asupra sistemelor de producție din afara Japoniei”, a mai  transmis compania.

„Se lucrează pentru a minimiza impactul și pentru a restabili funcționalitatea completă a activităților de producție, vânzări și dezvoltare.”

Firma – care produce motociclete, mașini, generatoare și mașini de tuns iarba, printre alte produse.  A spus că unul dintre serverele sale interne a fost atacat extern. Reprezentanții companiei Honda  au adăugat că „virusul s-a răspândit” în toată rețeaua sa. Dar nu a furnizat detalii suplimentare.

,,În acest moment Honda Customer Service și Honda Financial Services întâmpină dificultăți tehnice și nu sunt disponibile. Lucrăm pentru a rezolva problema cât mai repede posibil. Ne cerem scuze pentru inconveniente și vă mulțumim pentru răbdare și înțelegere,” a fost mesajul postat pe contul de Twitter al companiei.

Compania speră că problema se va rezolva în după-amiaza aceasta

Honda conduce în prezent o fabrică în Swindon, unde sunt fabricate mașinile Civic, care urmează să se închidă în 2021. Compania a confirmat că lucrările la uzina din Marea Britanie au fost oprite. În paralel cu suspendarea altor operațiuni în America de Nord, Turcia, Italia și Japonia.

Cu toate acestea, a adăugat că speră că unele dintre site-urile afectate vor reveni online în această după-amiază sau mai târziu în această săptămână.

Unii experți în securitate cibernetică au spus că pare a fi vorba despre un atac de ransomware. Ceea ce înseamnă că hackerii ar fi putut cripta datele sau au blocat compania Honda din unele sisteme IT.

Compania a insistat că datele nu au fost afectate și a adăugat că „în acest moment, vedem un impact minim asupra afacerilor”. Honda are aproape 220.000 de oameni angajați în întreaga lume în peste cele 400 de companii afiliate ale grupului.

Vulpița, gravidă

Vulpița gravidă? Chiar Viorel a spus! Asta e bomba verii!

Fotbalistul care l-a detronat pe Ronaldo la avere! Nu ai auzit de el!