Compania Honda a spus că are de-a face cu un atac cibernetic care are impact asupra operațiunilor sale în întreaga lume.

Compania Honda, atacată de hackeri

„Honda poate confirma că a avut loc un atac cibernetic în rețeaua Honda”, a spus producătorul japonez într-un comunicat, transmite BBC.com

Acesta a adăugat că problema afectează capacitatea companiei de a accesa serverele computerelor sale, de a folosi e-mailul și de a folosi sistemele sale interne.

„Există, de asemenea, un impact asupra sistemelor de producție din afara Japoniei”, a mai  transmis compania.

„Se lucrează pentru a minimiza impactul și pentru a restabili funcționalitatea completă a activităților de producție, vânzări și dezvoltare.”

Firma – care produce motociclete, mașini, generatoare și mașini de tuns iarba, printre alte produse.  A spus că unul dintre serverele sale interne a fost atacat extern. Reprezentanții companiei Honda  au adăugat că „virusul s-a răspândit” în toată rețeaua sa. Dar nu a furnizat detalii suplimentare.

,,În acest moment Honda Customer Service și Honda Financial Services întâmpină dificultăți tehnice și nu sunt disponibile. Lucrăm pentru a rezolva problema cât mai repede posibil. Ne cerem scuze pentru inconveniente și vă mulțumim pentru răbdare și înțelegere,” a fost mesajul postat pe contul de Twitter al companiei.

Compania speră că problema se va rezolva în după-amiaza aceasta

Honda conduce în prezent o fabrică în Swindon, unde sunt fabricate mașinile Civic, care urmează să se închidă în 2021. Compania a confirmat că lucrările la uzina din Marea Britanie au fost oprite. În paralel cu suspendarea altor operațiuni în America de Nord, Turcia, Italia și Japonia.

Cu toate acestea, a adăugat că speră că unele dintre site-urile afectate vor reveni online în această după-amiază sau mai târziu în această săptămână.

Unii experți în securitate cibernetică au spus că pare a fi vorba despre un atac de ransomware. Ceea ce înseamnă că hackerii ar fi putut cripta datele sau au blocat compania Honda din unele sisteme IT.

Compania a insistat că datele nu au fost afectate și a adăugat că „în acest moment, vedem un impact minim asupra afacerilor”. Honda are aproape 220.000 de oameni angajați în întreaga lume în peste cele 400 de companii afiliate ale grupului.