Reclamă
Reclamă

Mişcarea şiită libaneză Hezbollah a anunțat că a lansat o „dronă explozivă” duminică, împotriva unei poziții militare în nordul Israelului. Gruparea continuă astfel să răzbune moartea unui lider al unei grupări afiliate, ucis în urma unei lovituri israeliene în estul Libanului, relatează AFP.

Mişcarea pro-iraniană a publicat, de asemenea, o înregistrare video arătând ceea ce aceasta consideră a fi situri din Israel, cu coordonatele lor, fără a le identifica. Aceasta a avut loc la cinci zile după ce a dezvăluit imagini cu Haifa, făcute, conform lor, de o dronă care a survolat acest mare port din nordul Israelului, relatează AFP, preluat de Agerpres.

Sâmbătă, o sursă de securitate libaneză a indicat că un lider al grupării islamiste Jamaa Islamiya, apropiat de Hamasul palestinian, a fost ucis într-o lovitură israeliană care a vizat vehiculul său în Khiara, în Bekaa. Armata israeliană a confirmat că a „eliminat” acest oficial, acuzat că a furnizat arme Hamas.

Reclamă

De la începutul războiului din 7 octombrie între Israel şi gruparea islamistă palestiniană Hamas în Fâşia Gaza, Hezbollah şi grupări aliate, care susţin Hamasul, au făcut schimb de tiruri transfrontaliere.

Într-un comunicat de duminică, Hezbollah a declarat că luptătorii săi au lansat un „atac aerian cu o dronă încărcată cu explozibili” asupra unei cazărmi israeliene din Beit Hillel, ca „ripostă la atacul inamicului israelian în Khiara”.

Armata israeliană a afirmat într-un comunicat că o „dronă ostilă lansată dinspre Liban” a intrat în nordul Israelului, dar a fost interceptată. „A căzut în regiunea Beit Hillel fără a provoca victime”, conform armatei.

Sirenele de alertă au fost activate în regiune.

Cele peste opt luni de violențe între Hezbollah şi armata israeliană în zonele de graniţă au făcut cel puţin 480 de morţi în Liban, dintre care majoritatea sunt combatanţi ai Hezbollah, și 93 de civili. De partea israeliană şi-au pierdut viaţa cel puţin 15 soldaţi şi 11 civili, potrivit agenţiei de presă citate.

Reclamă
Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro