Hezbollah, gruparea șiită susținută de Iran, a efectuat un atac asupra unui centru de comandă israelian, amplasat în apropierea frontierei, ca răspuns la moartea a cel puțin trei dintre luptătorii săi, uciși în atacuri israeliene în ziua precedentă. Acest atac, care a implicat utilizarea de rachete ghidate și drone explozive, a fost confirmat prin intermediul unui comunicat al mișcării, care a catalogat acțiunea drept represalii pentru „asasinarea mai multor luptători din rezistență” în sudul Libanului.

Spitalul din Nahariya a raportat că 14 persoane au fost rănite, dintre care două grav, în urma atacului desfășurat din Liban împotriva satului Arab al-Aramshe. Informația vine în contextul în care schimburile de focuri între Israel și Hezbollah devin din ce în ce mai frecvente, acest atac marcând cea de-a treia zi consecutivă în care Israelul a relatat despre răniți în urma conflictelor cu gruparea susținută de Iran.

Conform unui bilanț AFP, violențele desfășurate pe parcursul ultimelor șase luni au rezultat în pierderea a 368 de vieți de partea libaneză, majoritatea fiind combatanți Hezbollah, însă printre victime se numără și aproximativ 70 de civili. Pe de altă parte, Israelul a înregistrat moartea a 18 persoane, dintre care zece soldați și opt civili, iar zeci de mii de locuitori din zonele afectate de conflict au fost nevoiți să-și părăsească locuințele.